23948sdkhjf

Minister svinger sparekniven over letbane

Udsigten til budgetoverskridelser på flere hundrede millioner på Letbanen i Aarhus får transportministeren til at se på en tilpasning af projektet.
Det skriver Jyllands-Posten.

Efter en licitationsrunde har Aarhus Letbane udpeget tre konsortier, der kan afgive bud på første etape af det store letbaneprojekt, som skal binde Aarhus bedre sammen.

Prisen for første etape er sat til 2,4 milliarder kroner. Men ifølge Jyllands-Posten risikerer projektet dog at blive flere hundrede millioner kroner dyrere.

Flere besparelsesmuligheder
Transportminister Magnus Heunicke har nu kontaktet Region Midtjylland og Aarhus Kommune omkring en tilpasning af letbaneprojektet. Hvilke konsekvenser det kan få for planerne om nye spor i Aarhus samt elektrificering af eksisterende strækninger, vil bestyrelsen for Aarhus Letbane dog ikke komme nærmere ind på:

- Jeg ved, at der kigges på forskellige muligheder for at ramme budgettet, men hvorvidt der er tale om tilpasninger, kan jeg ikke sige. Der er forskellige muligheder for at finde besparelser ud fra det koncept, man har tænkt sig fra start af, siger bestyrelsesformand i Aarhus Letbane I/S, Erik Jespersen, til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062