23948sdkhjf

Nedrivning: Fusioner kan ændre tradition for familieeje

Den seneste tids fusioner er måske begyndelsen til enden for en årelang tradition for familieejede virksomheder i nedrivningsbranchen.
Flere af landets største nedrivere er familieejede virksomheder, der drives af anden eller tredje generation. Men den seneste tids fusioner kan måske være begyndelsen til enden, vurderer regionschef Jørn Bak fra Kingo Karlsen A/S.

- Nedbrydere er typisk familievirksomheder, men det kan godt være, det ændrer sig lidt nu, siger han og tilføjer, at konsolideringerne ligner en nødvendig på et marked med mange mindre aktører.

- Der er ikke nogen af os, der kan være alene på markedet. Men der er rigtig mange små aktører, hvoraf nogle også laver andet end bare nedrivning. De holdes typisk i live af yderkantsområderne, men det er ikke sikkert, det kan blive ved for evigt.

Læs også: Nedrivningsvirksomheder fusionerer sig til mere pondus

Kingo Karlsen A/S hører selv blandt familievirksomhederne, idet direktør Thomas Kingo Karlsen er tredje generation i den virksomhed, hans bedstefar, Jens Kingo Carlsen, grundlagde i 1955.

Et andet eksempel er familien Hockerup, som i Building Supplys analyse af nedrivningsbranchen er repræsenteret ved både Entreprenør Preben Hockerup A/S og LH Hockerup A/S. Førstnævnte drives fortsat med Preben Hockerup som adm. direktør, mens Henrik Hockerup Keller varetager den daglige drift i virksomheden. Preben Hockerups nevø, Lasse Hockerup, står i dag står i spidsen for LH Hockerup, som blev grundlagt af faderen, Henning Hockerup, der fortsat er en del af virksomheden.

Tredje generation i spil
Også i Weisleder Nedrivning A/S i Slagelse er det far, Jan Weisleder, og søn, Michael Weisleder, der driver virksomheden, mens Søndergaard Nedrivning A/S siden starten i 1950’erne har været ejet af familien Søndergaard og i dag ledes af Mads Søndergaard.

Som navnet antyder, er der også familierelationer tilknyttet P. Olesen & Sønner A/S, som blev grundlagt i 1968 af Peder Olesen og videredrevet af sønnerne Jens og Anker Olesen, da Peder Olesen i 1983 gik bort. Både Jens og Anker Olesen er i dag fortsat engagerede i virksomheden, hvor tredje generation også er indlemmet.

Villy C. Petersen er også et familiefirma, hvis ledelse i dag består af tredje generation. Grundlægger Villy C. Petersens barnebarn, Christopher Petersen, var en del af virksomheden ind til 2003, hvor han efter samarbejdsvanskeligheder forlod familiegesjæften for selv at starte CMP Nedrivning A/S.

CMP Nedrivning er siden blevet overtaget fuldt af holdingselskabet J. Jensen ApS, som også driver Nedrivningsaktieselskabet J. Jensen. Øvrige fusioner i nyere tid er G. Tscherning overtagelse af Brandis A/ S i marts, mens Kingo Karlsen opkøbte Per Mortensen Nedrivning ApS i sidste måned.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.128