23948sdkhjf

Godt tømrerarbejde skal sikre DTU VM-titlen

Fem mand fra Adserballe & Knudsen arbejder sammen med studerende fra DTU med at opføre det hus, der i juli skal deltage i Solar Decathlon Europe, kaldet VM for energirigtigt byggeri.
En tømrerformand og fire tømrere fra Adserballe & Knudsen arbejder med at opføre et hus, der i juli skal deltage i Solar Decathlon Europe i Paris.

Huset opføres i træ og er designet til at bruge så få naturlige ressourcer som muligt både i byggeriet og den efterfølgende drift. Der anvendes derfor både passive arkitektoniske løsninger som blandt andet er kendt i passivhus byggemetoden og aktive teknologiske løsninger såsom solfangere og solceller.

Spændende for tømrer og studerende
- DTU har brug for dygtige håndværkere med solide tømrerkompetencer og interesse for at arbejde sammen med de bygningsingeniørstuderende, siger projektleder Jonas Toft, Adserballe & Knudsen og fortsætter:

- Vi tog en snak med vores tømrere, og de synes også, det er spændende at være med til at virkeliggøre de studerendes tanker om fremtidens byggeri. Adserballe & Knudsen kan desuden bidrage med erfaringer med at opføre passivhuse.

Opføres både på DTU og i Paris
- Det er nye konstruktionstanker, men baseret på kendte, solide håndværksmæssige metoder, som vi arbejder med hver eneste dag. Som en del af projektet mødes de studerende og håndværkerne hver morgen i en dialog om ideer og den praktiske udførelse.

Huset har et etageareal på godt 100 kvadratmeter i to etager og beregnet til to personer. Det opføres på DTU’s område i fire moduler. Midt i juni skilles huset ad og køres til Paris, hvor modulerne samles igen.

Konkurrencen om VM for energirigtige huse afgøres 12. juli. De deltagende huse er udstillet 27. juni – 14. juli.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11