23948sdkhjf

Visionært vandhus afsløret i Køge

Krüger A/S har sammen med Gottlieb Paludan Architects og EKJ Rådgivende Ingeniører vundet konkurrencen om et nyt ambitiøst byggeri for Energiforsyningen i Køge.
Energiforsyningen i Køge vil skabe et fremtidssikret vandhus, som kombinerer produktionen af rent drikkevand med forskning, læring og leg med vand.

Rådgiverteamet til opgaven er nu valgt. Det vindende forslag er udarbejdet af Krüger A/S med Gottlieb Paludan Architects og EKJ Rådgivende Ingeniører som underrådgivere. Kontrakten blev underskrevet tirsdag den 20. maj.

En milepæl i en lang, spændende proces
Energiforsyningens nye vandhus kommer til at omfatte både vandværk, vandtestcenter med forsknings- og undervisningsfaciliteter og en vandpark, hvor børn og andre besøgende kan lege med og lære om vand.

Huset indeholder desuden nyt domicil og arbejdspladser for Energiforsyningens medarbejdere og forventes at stå klar til at blive taget i drift i efteråret 2016.

- Vi glæder os over at have nået denne milepæl i en lang, spændende proces. Det vindende forslag opfylder til fulde vores forventninger til et moderne, effektivt og forsyningssikkert vandværk, der samtidigt er udadvendt og inviterer små og store borgere, forskere og studerende til oplevelser og læring. Det teknisk avancerede vandhus har potentiale til at blive et nyt oplevelsesmæssigt og teknologisk fyrtårn for Køge, og vi ser frem til et godt samarbejde med det vindende rådgiverteam, siger Søren D. Brask, bestyrelsesformand for Energiforsyningen.

Arkitektur med vandet som hovedperson
Det nye vandhus skal erstatte det gamle vandværk på Søndre Allé og kommer til at ligge på Gymnasievej/Vasebækvej, hvor det vil være synligt fra Ringstedvej. Byggeriet bliver en del af en ny, grøn ’vandpark’ med vandfald, vandrender, pumper og regnvandsbassin for børn og områdets beboere.

Forslaget er bl.a. valgt på grund af sin sikre arkitektoniske disposition, samspillet mellem hus og landskab samt en fleksibel disponering, som er med til at fremtidssikre anlægget. Der er således store forventninger til, at forslaget til det nye vandværk – også teknisk og arkitektonisk – kommer til at sætte den fremtidige standard for denne type anlæg.

- Det er en stor glæde at være med til at skabe et af Danmarks mest moderne vandværker med fokus på de nyeste teknologier, som sikrer høj vandkvalitet, sikkerhed for forbrugerne samt energi- og miljøhensyn. Derudover ser vi et spændende potentiale i Vandtestcentret som en aktuel platform for at udvikle og markedsføre danske vandteknologier internationalt. På den måde kan vi sammen skabe eksport og arbejdspladser, siger projektleder Erling Fischer fra Krüger A/S.

Sagsarkitekt Christina Tolstrup fra Gottlieb Paludan Architects tilføjer:

- Det har været en spændende udfordring at skabe en arkitektur, der lader vandet være den absolutte hovedperson, hvad enten det drejer sig om det højteknologiske behandlingsanlæg eller om vandparkens mere sanselige elementer. Vi glæder os til at være med til at sætte nye standarder for, hvordan tekniske anlæg kan udformes og anvendes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097