23948sdkhjf

JUUL | FROST Arkitekter laver udviklingsprojekt

Undersøgelse af fremtidens Campusområder - udviklingsprojektet 'Fremtidens Campusområder – fra Den akademiske landsby til Urban universitetshub'
Universitets og Bygningsstyrelsen gennemfører i samarbejde med JUUL | FROST Arkitekter en undersøgelse af ”Fremtidens Campusområder” - et analyse- og udviklingsprojekt vedrørende de danske universitetsområders udviklingspotentialer. Projektet skal kvalificere arbejdet med at optimere og videreudvikle de danske universitetsområder.

Universitets- og Bygningsstyrelsen (UBST) er en del af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling og udlejer en stor del af de danske universitets- og forskningsbygninger til uddannelsesinstitutionerne. Med ”Fremtidens Campusområder” ønsker styrelsen at inspirere til en fysisk planlægning af de nationale campusområder, som skaber optimale forsknings- og undervisningsmiljøer.

Helle Juul, Ph.d. / Arkitekt MAA, leder projektet og fremhæver, at de fysiske rammer har stor betydning for kvaliteten af de videregående uddannelser:

- Moderne universiteter er først og fremmest læringsmiljøer. Målet med udviklingsprojektet er at udvikle en vision for det paradigmatiske campus: Hvilke kvaliteter og faciliteter er det optimale campusområde i besiddelse af? Hvad kan det i modsætning til de nuværende universitetsområder? Vores arbejde fokuserer på at identificere, hvordan den fysiske udformning af universitetsområderne kan opfylde kravene til fremtidens forsknings- og uddannelsesmiljøer og herigennem bidrage til, at de danske universiteter forbliver blandt verdens bedste.

Samarbejde med universiteterne
Selve analysen tager udgangspunkt i fire behovskategorier: de fysiske / bygningsmæssige behov; de sociale behov; de læringsmæssige behov samt de rumlige / bymæssige behov. De fire behovskategorier er analysetemaer gennem hele projektet, der er organiseret med en arbejds- og en følgegruppe, hvor deltagerne er repræsentative personer fra den danske universitetsverden.

Projektet afsluttes med en konference til efteråret samt en bogudgivelse i foråret 2008. Bogen skal dokumentere udviklingsarbejdet og fungere som et inspirations- og arbejdsredskab for det fremtidige arbejde med udviklingen af de danske campusområder.

Kilde: JUUL | FROST Arkitekter - www.juulfrost.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096