23948sdkhjf

Jorton på rette spor

Jorton A/S har reduceret underskuddet væsentligt i 2013. Det skyldes først og fremmest, at man har frigjort sig fra de sjællandske aktiviteter, som i de forudgående år har skabt store tab.
Jorton A/S har netop offentliggjort sit regnskab for 2013. Heraf fremgår det at man har haft en mindre nedgang i aktiviteterne - blandt andet som følge af lukningen af afdelingen i Køge og en mindre aktivitet i Midtjylland.

Jortons aktiviter hører under koncernen Jorton Holdings sammen med virksomhederne A/S Boligbeton og Hustømrerne A/S.

Regnskabsåret
Resultatet i Jorton A/S udgør -5,5 mio. kr. mod -23,1 mio. kr. i 2012 og -85 mio. kr. i 2011. Det realiserede tab i 2013 skyldes primært hensættelser til afslutning af en række sager på Sjælland, lukningen af Jortons afdeling i Køge. Ledelsen anser resultatet som utilfredsstillende.

Resultatet for koncernen, der også omfatter A/S Boligbeton, Hustømrerne A/S og Jorton A/S udgør 2,8 mio. kr. mod 7,6 mio. kr. i 2012, hvilket ledelsen anser som tilfredsstillende.

Forventninger til fremtiden
Siden tiltrædelsen af ny direktion i 2013 er der blevet fokuseret på en række forhold, der fremadrettet skal være med til at forbedre Jortons position på markedet og øge indtjeningen på igangværende og nye sager.

Der er i 2013 blevet indført en ny forretningsorden, hvor der fokuseres på salg, tilbud og udførelse. Forretningsordenen sikrer blandt andet en bedre projektdokumentation fra start til slut, en sikker risikovurdering og en bedre strategisk tilgang til det enkelte projekt. 2013 skal såldes huskes som et år hvor Jortons indtjening og overskudsgrad på trods af det negative resultat har vist positive tendenser.

Det er ledelsens opfattelse, at Jorton vil kunne skabe et positivt resultat i 2014 gennem implementeringen af den nye forretningsorden og et øget fokus på den rigtige ordreportefølje i forhold til risiko og dækningsbidrag.

Hustømrerne & A/S Boligbeton
For Hustømrerne A/S blev 2013 et år med fornuftig aktivitet i alle afdelinger, men også et år hvor udfordringerne med at vinde opgaver som følge af markedsudviklingen ikke blev mindre. Virksomheden realiserede et resultat på 1,7 mio. kr.

Læs også: Hustømrerne rustet til nye entrepriseformer

A/S Boligbeton har trods skærpede konkurrenceforhold formået at fastholde det høje aktivitetsniveau fra 2012. Selskabet præstede en omsætning på 260 mio. kr.

Læs også: Boligbeton skruer op investeringerne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.434