23948sdkhjf

Ingen indsigelser mod højt byggeri

Overhovedet ingen bemærkninger til nyt boligbyggeri på havnefronten i Aalborg.
Noget usædvanligt er der ikke kommet en eneste indsigelse eller bemærkning til et nyt boligbyggeri på havnefronten i Aalborg, der ellers kommer til at rage noget i vejret og formentlig vil tage udsigten for nogen.

TK Development og 2E Group vil opføre et 10 etager højt punkthus ved siden af Stuhrs Maskinhal tæt på Østre Havnebassin på det gamle værftsareal.

Lejlighederne retter sig mod det pengestærke publikum. Boligen i toppen af den høje bygning er prissat til 17 millioner kroner.

Totalrenovering
The Yard, som bygningen er døbt, bliver opført i stål, træ og glas. Den er tegnet af Arkitema Architects og indrettes med 31 boliger, der prismæssigt begynder ved 3,9 millioner kroner. Hver bolig etableres med minimum to udsigtsaltaner. Den bevaringsværdige værftshal, som i dag ligger hen som en faldefærdig ruin, skal i en anden etape totalrenoveres og indrettes med yderligere 13 boliger.

- Vi får et spændende byggeri, og det fortjener både den gamle værftshal og beliggenheden, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Området er under udvikling, og rådmanden håber på, at tankerne om at en bro over Østre Havnebassin bliver realiseret, så der kommer sammenhæng på den ny havnefront hele vejen hen til The Yard.

Ombygning af kryds
Som en del af planen har Aalborg Kommune indgået aftale med grundejeren om ombygning af krydset Nyhavnsgade/Gasværksvej/Skibsbyggerivej.

Udbygningen med de aktuelle boliger på værftsområdet og mere by på arealerne i fremtiden gør det nødvendigt at indrette krydset, så trafikafviklingen kan optimeres. Kommunen betaler delvis for ombygningen.

Byggeriet af The Yard ventes at gå i gang til august.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098