23948sdkhjf

Selskabet bag Randers Tegl går i rødt

Pipers Teglværker er mærket af den historisk lave aktivitet i det private boligbyggeri og præsenterer et tocifret millionunderskud i 2013.
Pipers Teglværker A/S må efter to år med overskud sande et underskud på 12,5 millioner kroner efter skat i 2013.

Koncernen, der har A/S Randers Tegl som salgsselskab, kobler det skuffende regnskab op på den historisk lave aktivitet i det private boligbyggeri, som er koncernens primære segment, samt ubalance mellem udbud og efterspørgsel på hjemmemarkedet.

- De vanskelige forhold, der specielt har præget det indenlandske marked, har medført en nedgang i salget i Danmark, mens det er lykkedes at realisere en stigning i eksporten, der dog ikke har været stor nok til at opveje nedgangen på hjemmemarkedet, skriver Pipers Teglværker i sin årsrapport.

Hvor det står sløjt til hos koncernens primære segment, peger Pipers Teglværker i sin årsrapport på, at det offentligt støttede byggeri vinder frem. Den udvikling smitter dog kun af i begrænset omfang på det murede byggeri, som traditionelt set har en mindre markedsandel på det marked.

Større kapacitetsudnyttelse i 2014
De vanskelige markedsforhold i 2013 har medført en utilfredsstillende lav kapacitetsudnyttelse hos koncernen på under 50 procent. Udnyttelsen forventes dog at stige i 2014 blandt andet på baggrund af nedlæggelse af produktionskapacitet – i form af Tychsens Teglværk – i Danmark.

Også resultatet forventes at udvikle positivt i indeværende regnskabsår, hvor koncernen vil fortsætte sit fokus på at øge eksporten af teglprodukter , som administrerende direktør, Thomas Piper, bedyrede sidste år.

Pipers Teglværker ændrede regnskabsår i 2012, hvorfor koncernens 2012-tal blot gælder for 8 måneder. På de 8 måneder i 2012 generede koncernen en omsætning på 211,4 millioner kroner, mens man i helåret 2013 omsatte for 258,9 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079