23948sdkhjf

MT Højgaard vinder første entreprise på FredericiaC

Den første kanal graves til august, og MT Højgaard er valgt som entreprenør til arbejdet.
Der bliver livlig aktivitet i FredericiaC-området til august, når gravemaskinerne går i gang med at grave den første kanal i ”Kanalbyen ved Lillebælt”. Fem entreprenører bød på opgaven, og FredericiaC har nu valgt MT Højgaard til at udføre arbejdet.

Ud over at grave den nordlige kanal langs Oldenborggade, samt 65 meter af den sydgående kanal, skal MT Højgaard etablere en vejbro og to-tre gangbroer over kanalen, samt udføre jordarbejde, som vil hæve terrænet øst for Gl. Havn med gennemsnitligt en meter. Terrænhævningen er del af en samlet klimasikringsløsning for FredericiaC og hele midtbyen i Fredericia.

- Ved at fremrykke investeringen i den første kanal, kan vi hurtigt komme videre med salg af byggeretter i Oldenborggadekvarteret. Kanalen skaber herlighedsværdi i form af udsigt og adgang til vand. Det øger potentielle beboere og virksomheders lyst til at blive de første til at flytte ind i FredericiaC. Det er også noget, som investorerne finder attraktivt, og FredericiaC er i god dialog med flere interesserede investorer, siger bestyrelsesformand i FredericiaC, Carsten Koch.

Der er tale om en entreprise til i alt 127,1 mio. kr. Fredericia Kommunes andel udgør i alt 31,8 mio. kr., mens Realdania By bevilger 95,3 mio. kr. Efter planen skal MT Højgaard i gang med forberedelserne allerede i juli.

- Vi har arbejdet på højtryk for at kunne komme hurtigt i gang, så snart lokalplanen for Oldenborggadekvarteret blev godkendt og finansieringen faldt på plads. Begge dele er nu opfyldt, så derfor kan vi gå i gang med forberedelserne inden for få uger, siger Tim E. Andersen, projektdirektør i FredericiaC.

Flere udbud på vej
I efteråret gennemfører FredericiaC udbud på veje og anden infrastruktur i Oldenborggadekvarteret, samt klimasikringsløsningen langs Gl. Havn, som blandt andet omfatter etablering af såkaldte siddeplinte, som skaber adgang til vandet og giver mulighed for ophold og leg. Den samlede klimasikringsløsning vil både sikre FredericiaC og hele den historiske bymidte mod fremtidige vandstandsstigninger og stormflodshændelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094