23948sdkhjf

Gives nye kulturhus på plads

Projektforslaget, som kommer til at ligge til grund for Gives nye Kulturhus, er nu vedtaget af byggeudvalget. Arkitektfirmaet Rum har udarbejdet projektforslaget.
Kulturhuset får rammer til udfoldelse af leg og kreativitet i et åbent miljø, som kan bruges af alle aldersgrupper. Der bliver plads til både bibliotek, mødesteder og værksteder, der kan benyttes af byens foreninger. Det fremgår af Rums hjemmeside.

Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune har fået præsenteret projektforslaget. Formanden for udvalget Dan Arnløv Jørgensen udtaler hertil:

- Det tegner til at blive et rigtig spændende hus. Et sted for oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet og udfoldelse. Stedet der kan forbinde hjem og skole, skole og fritidsaktiviteter samt hjem og arbejde. Byens samlingssted, hvor man kan mødes til socialt samvær og hygge. Et levende hus, hvor partnerskaber mellem det offentlige bibliotek og borgerne er et grundvilkår, og hvor fleksibel indretning understøtter resultaterne af dette i form af fx udstillinger og arrangement.

Byggestart i november
Rum har kørt processen i to parallelle spor: Bruger- og borgerinddragelse med fokus på kortlægning af ønsker og behov til funktioner og en involverende analyse af mulige synenergier og arealrationaler. I det andet spor har vi arbejdet med projektets tekniske aspekter: Miljø og planforhold, analyse af bymæssig placering samt totaløkonomiske betragtninger.

Give i Live, der har været med i hele processen, er også glade for udsigten til at få et stort kulturhus, der kan rumme alle de aktiviteter, som borgerne i Give har ønsket sig.

Det gamle rådhus, der i nogle år har været brugt som kulturhus lukker ned 1. juli 2014. Alle de foreninger, der har brugt lokalerne, har fundet mulighed for at benytte andre lokaler i det år ombygningen til nyt Borger og Kulturhus står på.

Nedrivning af sidebygningerne til det gamle rådhus går i gang med udgangen af august 2014 og selve ombygningen starter i begyndelsen af november. Give Borger og Kulturhus skal stå færdigt, så det kan indvies til efterårssæsonen i 2015.
Læs mere om: RUM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187