23948sdkhjf

PFA vil investere milliarder i gamle SAS-ejendomme

Pensionsselskabet PFA har købt en stribe SAS-ejendomme på Amager og står nu klar til at milliardinvestere i byggeri for halvanden til to milliarder kroner, lyder det fra direktøren.
735 mio. kr. har PFA betalt for at overtage den gamle SAS-bygningsportefølje på Amager. Nu løfter man sløret for byggeri af boliger, butikker, kontorer og hotel for en sum der kan blive to til tre gange så høj som købsprisen, skriver Berlingske Business.

Direktør for PFA Ejendomme Michael Bruhn vurderer, at investeringerne i byggeriet nemt kan komme op på havlanden til to mia. kr. om nogle år.

PFAs SAS-projekt
Kort sagt har PFA opkøbt 88.000 ekeisterende kvadratmeter, hvoraf hovedparten bevares og en del rives ned. Derudover har PFA sikret sig byggeret til yderligere 33.000 kvadratmeter plus nye kvadratmeter, der svarer til dem, der rives ned. Desuden ligger det i kortene, at man må bygge yderligere kvadratmeter, da arealerne er stationsnære.

- Det kunne måske være 30.000 kvadratmeter, hvis vi får fuld medvind på bakken. Men vi skal drøfte projekterne nærmere med de to kommuner, og der skal udarbejdes nye lokalplaner for dele af områderne, understreger Michael Bruhn.

I forbindelse med SAS-investeringen har PFA indgået samarbjede med projektfirmaet Thylander Gruppen, som man arbejde sammen med sidste år i forbindelse med Absalon-porteføljen en investering på små 900 mio. kr.

Boliger, hotel, butik
For PFA Ejendomme og Michael Bruhn er der to afgørende fordele ved hele SAS-porteføljen.

For det første går metroen lige til døren både i den nordlige del af området ved Hedegårdsvej og den sydlige ved Amager Strandpark, samtidig med at nærområdet er blevet udstyret med Den Blå Planet, Amager Strandpark, et stort rekreativt område anlagt af Tårnby Kommune og et byggeboom af dimensioner langs kysten på Østamager.

For det andet kan planerne udføres i ro og mag og over flere etaper, da en stor del af de eksisterende lejemål først udløber i 2018.

Og første etape gælder området ved Hedegårdsvej, hvor bygningen, der rummede det tidligere SAS datacenter enten skal forhøjes med to-tre etager og omdannes til ungdomsboliger eller rives ned og erstattes af almindelige boliger. Derudover er der planer om opførelsen af et bolighøjhus med butikker i stueplan, et p-anlæg, et hotel og at genoptage arbejdet med højhusprojektet Tårnby Towers som er udarbejdet af tegnstuen Adept.

Men målet er i første omgang at udnytte byggeretterne og bygge flest boliger, lyder det fra direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11