23948sdkhjf

RIBA Award til Søfartsmuseum, Vartorvs Plads & Den Blå Planet

Det britiske arkitektforbund uddeler hvert år den prestigefyldte pris RIBA Award. I år tilfaldt hæderen tre danske byggerier.
Royal Institute of British Architecs (RIBA) uddeler hvert år prisen til byggerier af særlig arkitektonisk kvalitet. Det er en jury bestående af fremtrædende britiske arkitekter, der udvælger de nye betydningsfulde byggerier.

I år har man uddelt 56 RIBA Awards til byggerier, hvoraf 44 ligger i Storbritannien og 12 i det øvrige Europa.

Tre af disse befinder sig på dansk grund.

Museet for Søfart & BIG
M/S Museet for Søfart modtager den internationale arkitekturpris RIBA Award 2014 for det spektakulære underjordiske museum i Helsingør tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group.

I øjeblikket kan man på M/S Museet for Søfart se særudstillingen ”Da dokken blev vendt - museet bliver til” der fortæller historien om BIGs arkitektoniske greb og dokkens udfordrende transformationsproces fra tørdok til enestående underjordisk museum.

Museet har siden åbningen i oktober 2013 haft over 100.000 besøgende fra ind- og udland og har modtaget flere internationale priser og anerkendelser for arkitekturen, blandt andet arkitektursitet Archdaily’s Cultural Building of the Year, AIANY Design Award og Architizer A+ Award. M/S Museet for Søfart blev i starten af året listet på New York Times liste ”52 places to go in 2014”

3XNs blå planet
3XN modtager RIBA for Den Blå Planet.

- RIBA EU Award er en betydningsfuld pris, fordi den hylder arkitektfaget. Den er givet af fagfæller – arkitekter, som i andre sammengænge er vores konkurrenter. Juryen sætter sig meget grundigt ind i projektet og derved adskiller RIBA Awards sig fra mange mere kommercielle arkitekturpriser, fortæller 3XN’s partner Jan Ammundsen om prisen.

3XN har tidligere vundet En situ-prisen og en World Architecture Festival Award for Den Blå Planet. Det er andet år i træk, at 3XN vinder en RIBA EU Award: Sidste år gik æren til Retten på Frederiksberg.

Cobe & Vartovs plads
Byrummet Vartovs Plads er udviklet af irske Hackett Hall McKnight, der helt tilbage i 2009 vandt projektet i en international design konkurrence.

Da Københavns Kommune i sin tid valgte Hackett HAll McKnight til opgaven lød begrundelsen således:

- Det irske vinderforslag rammer vores ønske om at få et mere grønt og luftigt Vartov. Jeg vil personligt glæde mig til at slappe af på torvet i fremtiden – og tror, at københavnerne og byens gæster også bliver glade og overraskede over den nye stemning, der er på vej til pladsen, sagde overborgmester Ritt Bjerregaard dengang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109