23948sdkhjf

Nyt erhvervsdomicil i Carlsberg Byen

Erik Møller Arkitekter har slået stregerne til et 4.500 m² nybyggeri, som softwarevirksomheden Edlund nu opfører ved siden af det bevaringsværdige Faxehus på Gl. Carlsberg Vej.
Københavns Kommune har netop godkendt et lokalplanstillæg, som muliggør opførelsen af et nyt erhvervsdomicil på Gl. Carlsberg Vej. Det nye byggeri opføres af Edlund Ejendomme A/S for softwarevirksomheden Edlund A/S og er tegnet af Erik Møller Arkitekter.

- Der er allerede fuld gang i udviklingen af det nye bykvarter, og dette byggeprojekt er med til at understrege Carlsberg Byens mangfoldighed. Vi glæder os til at følge projektet og ser frem til at byde de mange nye Edlund-medarbejdere velkommen, siger Morten G. Fossum, direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Moderne erhverv midt i grønne omgivelser
Det nye domicil, der bliver opført som et lavenergibyggeri, vil få udsigt over bykvarteret og Carlsbergs historiske bygninger. På de grønne arealer, som allerede eksisterer på grunden, vil der blive etableret en offentligt tilgængelig have med stiforbindelser, som binder området sammen med resten af Carlsberg Byen.

Den højeste del af bygningen vil være tre etager og 11 meter høj. Under ejendommen er det planlagt at opføre to kælderetager på op til 4.200 m², der blandt andet skal anvendes til bil- og cykelparkering.

Edlund Ejendomme købte i juni 2013 den tidligere direktørbolig, Faxehus og den cirka 8.000 m² tilhørende grund. Den bevaringsværdige bygning vil i forbindelse med byggeprojektet blive renoveret. Selskabet har over de seneste 20 år købt og istandsat flere af de store markante villaer i Søndermarkskvarteret, og renoveringen af Faxehus falder helt i tråd hermed.

Carlsberg Byen tager fart
Udviklingen af Carlsberg Byen har taget fart inden for det seneste år. UCC-byggeriet, som skal stå klar i 2016, har været i gang siden august sidste år, og opførelsen af den første tårnbygning i det store byggeri er i fuld gang. Senere i 2014 starter byggeriet af 22 forskerboliger i udkanten af J.C. Jacobsens Have.

Også infrastrukturen er ved at tage form. I april blev første spadestik taget til den nye Carlsberg Station, som forventes klar sammen med UCC-byggeriet i 2016 – og første stadie af etableringen af Carlsberg Byens nye hovedindfaldsvej fra Valby Langgade er netop skudt i gang. Den nye gade kommer til at hedde J.C. Jacobsens Gade og vil efter planen blive taget i brug i efteråret 2015.

Over de næste 10-15 år vil Carlsberg Byen forvandle sig fra en historisk bryggerigrund til et moderne og klimavenligt bykvarter. De i alt 600.000 etagemetermeter, som Carlsberg Byen kommer til at udgøre, forventes fordelt med ca. 45 % til butikker og erhverv, ca. 45 % til boliger og ca. 10 % til kultur, idræt og institutioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345