23948sdkhjf

KPC vinder 50.000 m² OPP-projekt

Region Midtjylland flytter psykiatrien fra Risskov til Skejby og har indgået kontrakt med KPC Herning, der sammen med PKA og Wicotec Kirkebjerg skal bygge Nyt Psykiatrisk Center.
Omkring årsskiftet 2018/19 skal Nyt Psykiatrisk Center i Skejby afløse det over 150 gamle psykiatrihospital i Risskov. Det nye byggeri bliver på 50.000 kvadratmeter, og med tildelingen af kontrakten er en afgørende milepæl nu passeret.

- Hidtil har man ikke kunne planlægge ret langt ud i fremtiden, fordi byggeriet først nu er vedtaget i regionsrådet. Den usikkerhed har vi netop slået en pæl igennem, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Nyt Psykiatrisk Center opføres som OPP, hvor ansvar for design, projektering, udførelse, drift og vedligehold af bygningerne samt delvis finansiering udbydes gennem én samlet kontrakt med en kontraktperiode på i alt 30 år. PKA leverer finansieringen, KPC er totalentreprenør, mens Wicotec Kirkebjerg står for driften af hospitalet i 25 år. Første spadestik til det 1,3 mia. kr. dyre OPP-projekt tages primo 2016

Cementerer strategien
- Vi har indenfor det seneste år vundet fire OPP/OPS-projekter for henholdsvis stat, region og kommune. Psykiatrisk hospital i Skejby er endvidere langt det største OPP-projekt i Danmark. Dermed cementerer vi vores strategi om at være en af de væsentligste aktører på OPP-markedet, siger Bo Knudsen, administrerende direktør i KPC A/S.

Hospitalet omfatter en voksen- og en børnepsykiatrisk afdeling med ambulatorier og sengeafsnit på i alt 40.000 kvm. samt en selvstændigt beliggende retspsykiatri på 10.000 kvm.

- OPP-processen med regionen har været yderst konstruktiv og samarbejdet med vores egne rådgivere, Arkitema, Grontmij og Wicotec Kirkebjerg har været både kreativt og målrettet, siger direktør i KPC A/S Peter Christophersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109