23948sdkhjf

KPC investerer stort i ny Aarhus-bydel

110.000 kvadratmeter – fordelt på godt 1.200 boliger – er på tegnebrættet, når den psykiatriske behandling i Aarhus flytter fra Risskov til Skejby.
Udviklings- og entreprenørkoncernen KPC samarbejder med Lærernes Pension og PKA om en ny bydel med udgangspunkt i de smukke og kulturhistoriske bygninger, som i dag danner rammen om den psykiatriske behandling i Aarhus-bydelen Risskov.

Omkring årsskiftet 2018/19 flytter psykiatrien fra sin nuværende placering og ind i et 50.000 m² stort nybyggeri i Skejby, og det åbner op for udvikling af en helt ny bydel.

KPC oplyser via sin hjemmeside, at koncernen investerer 350 mio. kr. i 15.000 m² nye og eksisterende boliger. I alt rummer projektet 110.000 m² – fordelt på godt 1.200 nye boliger – dels indrettet i de historiske bygninger, dels i nybyggeri i området.

- Projektet vil tage udgangspunkt i de kulturhistoriske værdier i området - de fredede bygninger og parken. Vi glæder os til dialogen med beboerne i området, så vi får skabt et projekt til gavn og glæde for så mange som muligt – både nye beboere i bydelen og hele området, siger direktør Peter Christophersen fra KPC A/S.

På baggrund af den udarbejdede helhedsplan for området skal der i samarbejde med Aarhus Kommune udformes en lokalplan.

KPC indgår også i det konsortium, som skal opføre og drive det nye psykiatriske hospital i Skejby. De to projekter vil tilsammen sikre koncernen en omsætning på godt 3 mia. kr. over de næste ni år.

Læs også: KPC vinder 50.000 m² OPP-projekt
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11