23948sdkhjf

Eksport er teglbranchens vækstnøgle

Petersen Tegl har stor succes på eksportmarkederne og henter i dag omkring 70 procent af omsætningen uden for Danmark.
Det er især eksporten, der trækker væksten hos Petersen Tegl A/S, som kom ud af regnskabsåret 2013 med et driftsoverskud på 4,9 mio. kr.

- Vi er for længst gået ud i den store verden, hvor vi prøver at hente det, vi har mistet herhjemme. Vi har nu eksporteret til 34 lande over hele kloden, så vi er ikke så kræsne. Men vi er efterhånden ved at være et kendt brand på verdensmarkedet, hvor vi har fået en del omtale, siger økonomidirektør Poul Kjeldsen.

Læs brancheanalysen: Konkurser sætter teglbranchen under ekstra pres

Han anslår eksportandelen til at udgøre 70 procent af virksomhedens omsætning i dag mod 10 procent for bare 10 år siden.

- Tegl hitter over det meste af kloden. Det er primært på nærmarkederne, at vi sælger, men der er også gang i salget til Japan, Australien og USA samt Rusland og Ukraine. Mursten er et tungt materiale, så hvis man vil ud i verden, er det vigtigt, at man får så høj en pris, at andelen for fragt i ikke virker skræmmende, lyder det gode råd fra Poul Kjeldsen.

Læs brancheanalysen: Konkurser sætter teglbranchen under ekstra pres

Også hos Pipers Teglværker og Randers Tegl er eksporten kommet i fokus efter en række magre år herhjemme.

- Vi arbejder meget med eksporten. Derfor har vi blandt andet forøget bemandingen med henblik på salg i udlandet, hvilket især vil sige Norge, Sverige og Tyskland, mens Holland og England udgør nogle lidt mindre eksportmarkeder for os, siger direktør Thomas Piper.

Han vurderer, at hjemmemarkedet i dag udgør cirka 75 procent af omsætningen hos Randers Tegl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094