23948sdkhjf

Installatør-sammenslutning frygter udelukkelse i prækvalifikation

El Gruppen A/S i Hvidovre føler sig udelukket fra at blive prækvalificeret til en udbudt el-entreprise i Københavns Kommune. Sagen vækker bekymring i installatør-sammenslutningen TS-Gruppen.
Anbefalingen var klar, da Københavns Kommune sidste år nedsatte arbejdsgruppen Copenhagen Business Task Force, som skulle se på, hvordan der kunne skabes flere jobs i hovedstaden: Små og mellemstore virksomheder er vigtige for væksten og skal have bedre muligheder for at være med, når kommunen udbyder opgaver.

Derfor falder det i den grad direktør John Møllegaard fra El Gruppen A/S i Hvidovre for brystet, at hans virksomhed, der beskæftiger 10 medarbejdere, ikke er prækvalificeret til en nyligt udbudt el-entreprise i Københavns Kommune. Det drejer sig om Teknik- og Miljøforvaltningens prækvalifikation til rammeomtale om mindre håndværksydelser for el-arbejder, der netop er afsluttet den 19. juni. Det skriver TS-Gruppen i en pressemeddelelse.

- Fire af de fem prækvalificerede virksomheder hører til branchens absolut største, siger John Møllegaard, og tilføjer, at tendensen er den samme inden for andre fagområder.

El Gruppen har siden 1996 leveret til forskellige forvaltninger i Københavns Kommune.

Prækvalifikation bør omgøres
- Det virker paradoksalt, at dette udbud, der netop henvender sig til små og mellemstore virksomheder, som har kernekompetence inden for udførelse af sådanne serviceopgaver ikke bliver tilgodeset. I stedet bliver de større firmaer inden for branchen favoriseret i urimelig grad ved vurdering af virksomhedernes økonomiske og tekniske ressourcer, siger John Møllegaard, som føler, at barren er sat for højt, da små og mellemstore virksomheder ikke lader til at kunne blive prækvalificeret ved disse udbud.

John Møllegaard har skrevet til overborgmester Frank Jensen, og han håber, at resultatet af prækvalifikationen granskes, vurderes og omgøres, så den bliver i tråd med Københavns Kommunes målsætning om bedre forhold for SMVerne.

Tendens kan brede sig
El gruppen er medejer af TS-Gruppen , en landsdækkende sammenslutning af 33 uafhængige el- installatørfirmaer. Herfra ser administrerende direktør Mick Clausen med bekymring på sagen fra København:

- Det vil ikke være godt, hvis den tendens breder sig til resten af landet, fastslår han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126