23948sdkhjf

VM-finale på Intelligent stadion

Når det legendariske stadion Maracanã i Rio de Janeiro, Brasilien lægger græs til årets VM-finale er den festlige fodboldkulisse sikret med et intelligent system, hvor tekniske funktioner spiller sammen med fodboldfesten.
22 fodboldspillere vil have hele verdens opmærksomhed, når de foran 78.000 tilskuere træder ind til VM-finalen på det legendariske stadion Maracanã i Brasilien den 13. juli.

Mens godt en milliard mennesker følger VM-finalen, kører en helt anden kamp i baggrunden på det ikoniske stadion, hvor de tekniske installationer spiller hovedrollen i at sikre en god oplevelse for alle. Schneider Electric har spillet en central rolle i det store automations-projekt, som samler en lang række centrale funktioner i ét system styret fra ét kontrolrum.

Smart arena på brasilianske
Kontrolrummet er det tekniske hjerte. Her bliver alt fra lys og ventilation til UPS-systemer styret og overvåget side om side med sikkerhedssystemer som brand, adgang og videoovervågning. Det overordnede system er komplekst og arbejder hele tiden med 36.000 forskellige input og signaler.

- Med det intelligente system skriver Maracanã sig nu ind i historien som et de få såkaldte smart stadiums i verden. Den teknologiske arkitektur i systemet gør det nemlig muligt at styre og overvåge en lang række funktioner og målinger i real time, hvilket gør beslutningsprocesserne hurtigere og mere effektive, siger João Carro Aderaldo, der som Vice President i Schneider Electric i Brasilien har været med til at udvikle systemet på det ikoniske stadion.

Systemet styrer blandt andet 3.000 armaturer til et stort lysshow, 17 elevatorer, 12 rulletrapper, 292 toiletter, 60 barer og følger mere end 500 energimålere, der konstant overvåger energiforbruget. Hele det overordnede styresystem er bygget op omkring en platform, der kan håndtere forskellige protokoller og systemer.

Fleksibel KNX-styring
Lyset på det moderniserede VM-stadion er styret med DMX og KNX, der giver mange muligheder for at køre med forprogrammerede scenarier. Derudover er det nemt at integrere lys-styringen i det centrale BMS-system fra Schneider Electric.

Integrationen af de tekniske funktioner gør det både lettere at bevare overblikket, og danner også et stærkt fundament til effektiv drift. Ved hele tiden at overvåge og styre funktionerne på Maracanã reduceres energiforbruget med 36 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093