23948sdkhjf

Målet er nul arbejdsulykker!

Dansk Byggeri har et mål om nul arbejdsulykker. Derfor blev der sat spot på arbejdsmiljøet ved det temamøde, der blev holdt i forbindelse med Dansk Byggeris repræsentantskabsmøde onsdag den 9. maj 2007.
Der skete et fald i antallet af arbejdsulykker i begyndelsen af årtusindet. Nu er antallet tilbage på samme niveau som tidligere.

- Det er nødvendigt, at vi få vendt kurven. Målet er nul arbejdsulykker! Det er et ambitiøst men også nødvendigt mål, for vores medarbejdere bør ikke risikere at komme til skade, når de går på arbejde, sagde Povl Christensen, formand for Dansk Byggeri, ved sin indledning til dagens temamøde ”På vej mod nul arbejdsulykker”.

Østersøen rundt
Til at belyse dagens tema var inviteret en række oplægsholdere. Heriblandt var adm. direktør i Skanska Danmark, Jan-Gunnar Glave, som fortalte om sine erfaringer med arbejdsmiljø i Østersøområdet:

- I 2. halvdel af 90’erne oplevede vi i Sverige, at danskerne var langt foran os andre. I havde klare regler for arbejdsmiljø, og der var færre arbejdsulykker i Danmark i forhold til de øvrige lande omkring Østersøen.

Desværre er det billede ifølge Jan-Gunnar Glave ikke fulgt med ind i dette årti.

- Forbavset oplever jeg nu, at de danske forhold ikke er så gode, som jeg var overbevist om for ti år siden. Der synes ikke til at være sket nogen udvikling. Det er ikke godt nok, men vi, som er her i dag, kan være med til at ændre det.

Jan-Gunnar Clave redegjorde for, hvad Skanska har gjort for at undgå arbejdsulykker. Det drejer sig blandt andet om et enkelt regelsæt for arbejdspladserne og et ambitiøst mål for ulykkesfrekvensen.

Konkrete tiltag for et bedre arbejdsmiljø
Adm. direktør i Dansk Byggeri, Jens Klarskov, rundede temamødet af med at opridse en række konkrete tiltag, der skal til for at Dansk Byggeris medlemmer kan nå målet om ”nul arbejdsulykker”.

- Vi vil gerne have bedre statistikker, så vi kan se hvor og hvordan, ulykkerne sker. Det kan vi bruge i vores forebyggende arbejde. Dernæst skal vi se på det regelsæt, der findes på arbejdsmiljøområdet, og sidst men ikke mindst skal vi inddrage rådgiverne endnu mere. Vi kan ikke stå alene i arbejdet for et bedre arbejdsmiljø – det er en opgave vi skal løfte i fællesskab.

Kilde: Dansk Byggeri / http://www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078