23948sdkhjf

Materieludlejer satser grønt

CP ApS er netop, som en af de første materieludlejere, blevet DRA-certificeret. En certificering, der anbefales af Dansk Byggeri og forudsætter, at materieludlejeren lever op til procedurer og standarder inden for kvalitetsstyring, miljøstyring og arbejdsmiljø.
Udlejningsfirmaet CP vil være i front når det gælder grøn omstilling og bæredygtigt byggeri. Derfor har man netop afsluttet processen med at blive DRA-certificeret - en certificering der anbefales af Dansk Byggeri, men som ikke er obligatorisk.

Certificeringen forudsætter at materieludlejeren lever op til procedurer og standarder inden for kvalitetsstyring, miljøstyring og arbejdsmiljø.

Både internt og eksternt
Som DRA-certificeret udlejer har CP bl.a. stort fokus på at reducere virksomhedens ressourceforbrug og påvirkningen af miljøet mest muligt.

- Vi har opdateret vores affaldshåndtering og sorterer nu affaldet endnu bedre, så vi kan genbruge mange flere ting. Vi har sat rumfølere op i vores bygninger og har også fået en vindmølle på vores grund. Det er der ikke særlig mange, der har, så det er vi stolte af, siger Michael Bruun, kvalitetsansvarlig hos CP.

Men det er ikke kun internt, at CP mindsker energiforbruget. Virksomheden har inddelt sine moduler i miljøklassificeringer, der giver kunderne mulighed for at reducere energiforbruget på de danske byggepladser.

- I takt med at vi har arbejdet på at blive DRA-certificeret, har vi udviklet de energirigtige moduler. Det er et generelt samfundsansvar at tænke sig om i forhold til, hvordan vi påvirker miljøet, og det tager vi naturligvis del i, forklarer Michael Bruun.

Og netop dette samfundsansvar ønsker Energistyrelsen, med den nye vejledning ”Den energieffektive Byggeplads”, at sætte fokus på. Tal fra Energistyrelsen viser, at byggepladsen bruger et energiforbrug svarende til 2-4 års fremtidigt varmeforbrug, når der opføres en ny bygning. Derfor skal vejledningen påvirke bygherrer og rådgivere til at reducere energiforbruget under byggeprocessen – fx ved at vælge energirigtige moduler.

Godt modtaget i byggeriet
Blueline og Greenline er navnene på de energibesparende modultyper, CP tilbyder kunderne som alternativer til standardmodulet Classic.

- Inddelingen i miljøklasser gør det nemt for vores kunder selv at vælge en mere grøn modulløsning. Vores initiativ er blevet rigtig godt modtaget på landets byggepladser, siger Michael Bruun.

Entreprenørvirksomheden NCC har netop lejet 18 Blueline-moduler hos CP til et svanemærket boligbyggeri på Krøyers Plads. De energirigtige moduler passer til NCC’s grønne profil og er samtidig en økonomisk gevinst:

- Blueline modulerne giver et mindre elforbrug i forhold til de traditionelle opvarmningsskure. Den højere lejepris på Blueline kontra den forventede besparelse i elforbruget gør, at det er en god forretning for os. Vi sparer mange tusinde kroner ved at vælge denne type moduler, fortæller entreprisechef Thomas Høyer Andersen hos NCC og fortsætter:

- Det kræver mange ressourcer at bygge et hus. Derfor er det sund fornuft, når vi som her kan vælge løsninger, hvor vi både kan skåne miljøet og spare penge, slutter han.


Læs mere om: CP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109