23948sdkhjf

MT Højgaard-firma sælger fra for 167 millioner

Opdateret kl 14:02 med citater fra CP's adm. direktør samt information om antal ansatte.

MT Højgaard Holdings forretningsenhed Ajos sælger alle aktiviteter inden for skure, byggepladsindretning og midlertidige installationer til udlejningsvirksomheden CP ApS.

Salgsprisen er aftalt til 167 mio. kr. Handlen har virkning fra 1. oktober 2021, oplyser MT Højgaard Holding i en selskabsmeddelelse.

Handlen omfatter en række specialiserede medarbejdere på lokationer i Køge og Vejle samt alt materiel, inklusive cirka 1.400 kontor- og skurvogne samt containere og cirka 150 enheder i ordre. I 2020 havde aktiviteterne en omsætning på 51 mio. kr., og en lignende omsætning ventes i 2021. 

Ajos' svanemærkede ambitioner

Adm. direktør i Ajos, Ole Wamsler, fortalte i et interview med Licitationen mere om firmaets planer om svanemærket byggeri i forbindelse med, at firmaet i december sidste år opnåede licens til netop at opføre svanemærkede byggerier med sine pavillonmoduler.

Pavillonfirma sætter Svanemærket på sine byggerier: – Vi vil være foran kurven

– Efter frasalgene af flere afdelinger det seneste år tager vi nu det sidste skridt og fokuserer udelukkende på de bæredygtige pavillonløsninger, som er et område med rigtig gode vækstudsigter, siger Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos, og påpeger, at specialiseringen giver mulighed for at foretage de investeringer, der er nødvendige for at imødekomme den stigende efterspørgsel. 

Frasalget giver Ajos mulighed for at fortsætte udviklingen af virksomhedens bæredygtige pavillonløsninger, der blandt andet anvendes som midlertidige skoler, institutioner, kontorer, kantiner, klinikker, beboelse eller til genhusning i forbindelse med store renoveringsprojekter. 

Pavillonerne, der produceres af søstervirksomheden Scandi Byg, kan bygges sammen i stort antal og i flere plan og tilpasses til den enkelte funktion.

Ajos og Scandi Byg indgik i foråret i år en samarbejdsaftale, hvor førstnævnte forpligter sig til at aftage moduler for et ikke oplyst minimumsbeløb fra Scandi Byg, mens modulbyggeren til gengæld skal sikre, at der altid er forudproduceret modulbyggeri, som Ajos så kan plukke fra i forbindelse med deres udlejning.

”Når en mulighed byder sig, skal den gribes”

– Vores opkøb er et stærkt signal om, at vi i CP fortsat er med helt fremme i en branche, der de senere år har bevæget sig hen mod færre, men større udlejere, siger Julie Bruun, der er adm. direktør og ejer af CP.

Handlen betyder, at han nu bliver øverste chef yderligere 40 ansatte, der bliver kolleger med de i forvejen 100 medarbejdere hos CP.

Geografisk styrker opkøbet firmaets tilstedeværelse i Vestdanmark. Vækst gennem opkøb er ikke nogen ny strategi:

– I CP har vi et langt stykke ad vejen vækstet organisk ud fra devisen, at vi gerne selv ville kunne følge med. Så vi har aldrig satset på vækst for vækstens egen skyld. De gange, vi har valgt at opkøbe, har vi kunnet se oplagte muligheder for at videreudvikle forretningen. Som min far, der grundlagde CP, sagde: ”Når en mulighed byder sig, skal den gribes.” Så det har vi gjort igen, siger Julie Bruun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109