23948sdkhjf

Analyse: Nybyggeri frem for renoveringer

En ny analyse fra Kuben management peger på at renoveringer af de mange utidssvarende boliger i større byer i mange tilfælde vil være så dyre, at nybyggeri er et bedre alternativ.
Kuben Management har i en markedsupdate taget temperaturen på markedet for private udlejningsboliger.

Analysen peger på, at behovet for boliger vil vokse i løbet af de kommende år. For at imødekomme efterspørgslen er der et behov for at renovere de mange utidssvarende boliger. Omfattende bygningstekniske krav til renoveringerne vil imidlertid ofte gøre dem så dyre, at det bliver mere attraktivt at investere i nyt byggeri.

Ændrede boligpræferencer og skærpede krav
Befolkningens boligpræferencer indbefatter i stigende grad et ønske om større boliger og en beliggenhed i centrum af byer. Det sidste ligger i forlængelse af den tiltagende urbanisering. I storbyerne er en betydelig del af lejeboligerne imidlertid små og af en dårlig kvalitet.

Eksempelvis anslås det, at omkring 25.000 boliger i Hovedstadsområdet er uden toilet, bad eller køkken. En stor del af boligmassen harmonerer med andre ord ikke med befolkningens stigende krav til komfort, og vil kræve omfattende renovering for at gøre det.

Udover de krav befolkningen har til placering og komfort, er de tekniske krav i Bygningsreglementet gennem de seneste mange år blevet skærpet. Dette gælder bl.a. kravene til energiforbruget samt krav til varme- og lydisolering. Det er meget tvivlsomt om de mange utidssvarende boliger kan renoveres på en rentabel måde, så de lever op til de skærpede lovmæssige krav.

Mere attraktivt at investere i nyt byggeri
Den nødvendige renovering af boligmassen, særligt i storbyerne, vil efter alt at dømme vise sig at blive særdeles omkostningsfuld, når både de ændrede boligpræferencer og de lovgivningsmæssige krav skal opfyldes. Den langsigtede investor vil derfor ofte finde det mere attraktivt at investere i nye boliger, hvilket kan føre til vækst i nybyggeriet, konkluderer Kuben Management.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094