23948sdkhjf

Kreativt kontorhus og -fællesskab bliver ”den sidste brik i puslespillet” i centralt Aarhus-kvarter

Godsbanearealernes nordlige del centralt i Aarhus bliver fuldendt med et kreativt kontorhus og -fællesskab, navngivet Frames, til blandt andet nyuddannede arkitekter, freelancere og iværksættere. 

Bag ”Frames” står Kuben Management, som er bygherrerådgiver og projektudvikler på vegne af en lokal – og unavngiven – ejendomsinvestor. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Aarhus Byråd har netop godkendte salget af det sidste byggefelt på Godsbanearealernes nordlige del mellem Arkitektskolen, Lidls hovedkontor og Exners Plads, hvor det 2.600 kvm kontorhus skal opføres.

– På mange måder bliver projektet den sidste brik i puslespillet, der vil binde området sammen og understøtte det alsidige liv, der er på Godsbanearealerne, siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Stadsarkitekt i Aarhus, Anne Mette Boye, supplerer:

– Godsbanearealerne er en bydel med mange blandede funktioner og mennesker. Her er både ejerboliger, almene boliger, erhverv, Arkitektskolen og Institut for X. Det formår projektet at indfange og gribe. Samtidig er det med til at styrke byrummet ved Exners Plads med blandt andet et spisested.

Frames er tegnet af SerupArk og Transform.

Inviterer ind

Kontorhuset og -fællesskabet henvender sig blandt andet til nyuddannede arkitekter, freelancere, iværksættere og andre kreative sjæle i området. Stueetagen inviterer gæster ind i små butikker og ud mod Exners Plads kommer et spisested, mens taget indrettes med en grøn tagterrasse.

– Bygherres visionen for Frames er at skabe et mangfoldigt kontorhus med kontor- og butikslejemål, spisested og en grøn tagterrasse, der kan tilbyde nye rammer for Aarhus’ kreative erhvervsliv og iværksættermiljø, og som kan bidrage til det kulturelle miljø, der findes på Godsbanearealerne i dag, lyder det fra Lars Faber, projektudviklingschef, Kuben Management, i pressemeddelelsen.

Første spadestik bliver forventeligt taget i løbet af foråret 2023, inden huset forventes at stå færdig i midten af 2024.

Udviklingen fortsætter på Godsbanearealerne

Godsbanearealernes udvikling forsætter, når etape 2 og den sydlige del af arealerne står for skud. 

Etape 2 afventer på nuværende tidspunkt politisk beslutning, som skal sætte gang i en interessent- og borgerinddragelsesproces, der skal danne grundlag for en bydelsplan.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu begynder byggeri af højspændingsstation til trecifret millionbeløb
Betonselskab med blødrød bundlinje
175.000 kvm er europæisk ejendomsfonds første danske grundkøb
Detailkæmpe vil investere flere hundrede millioner i Aalborg
Opsiger aftaler: Vejdirektoratet kører 33 nye udbud i stilling mod sne og slud
100 millioner til kæmpe naturprojekt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.188