23948sdkhjf

Tysk-italiensk konsortium får kontrakt på Danmarks første letbane

Ansaldo STS og Stadler har indgået kontrakt med Aarhus Letbane I/S om at levere et komplet letbanesystem i Danmarks næststørste by.
Ansaldo STS skal levere infrastruktur som skinner og kørestrøm, mens Stadler leverer letbanetog. Den tyske togproducent skal levere letbanetog fordelt på to typer – Variobahn og Tango – der kan køre henholdsvis 80 og 100 km/t.

De nye letbanetog er af samme type, som der allerede kører i byer som Bergen i Norge, Croydon i England og Lyon i Frankrig. Som en del af kontrakten skal Stadler også yde service på de leverede letbanetog de første seks år med mulighed for yderligere forlængelse.

Italienske Ansaldo STS har tidligere leveret infrastrukturen til den københavnske metro og skal nu levere skinner, kørestrøm signalanlæg samt et kontrol- og vedligeholdelsescenter til letbanen i Danmarks næststørste by.

- Begge firmaer har stærke referencer, og jeg er sikker på, at konsortiet vil levere solid og gennemprøvet teknologi til Aarhus Letbane. At vi nu har valgt leverandørerne af infrastruktur og letbanetog er en vigtig milepæl for dette ambitiøse projekt. Nu kan arbejdet med at anlægge Danmarks første letbane for alvor begynde, siger direktør for Aarhus Letbane I/S, Claus Rehfeld Moshøj.

Med indgåelse af kontrakten slutter mere end et års forhandlinger om letbanesystemet, hvor i alt tre konsortier afgav tilbud på Aarhus Letbanes transportsystem. Banen skal efter planen køre i 2017 – samme år som Aarhus er europæisk kulturhovedstad.
Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Dropper kurator-krav efter Muffbygs konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125