23948sdkhjf

Ledelsen køber Junckers

Nye ejere og en langsigtet finansieringsplan skal vende udviklingen for den traditionsrige danske trægulvsfabrikant.
En investorgruppe bestående af Junckers’ direktion med CEO Carsten Chabert, bestyrelsesformand Holger C. Hansen samt bestyrelsesmedlem Asbjørn Berge i spidsen, har købt Junckers Industrier A/S fri af de nuværende ejere; Axcel, LD Equity samt en række mindre aktionærer.

Siden den økonomiske krise indtrådte i 2008, har Junckers haft det svært, og trods flere tiltag er det ikke lykkedes at skabe en positiv bundlinje.

Nu overtager investorgruppen det fulde ejerskab og tilvejebringer samtidig yderligere kapital. Efter ejerskiftet vil egenkapitalen være styrket med ca. 45 mio. kr., gælden reduceret tilsvarende, og likviditetsberedskabet forbedres væsentligt.

- Vi har været igennem nogle svære år, men Junckers er i dag en stærkere virksomhed med dygtige medarbejdere og en solid markedsposition. Selv om vores omsætning på ca. 430 mio. kr. er over 40 % lavere end i 2007, så er vi blevet mere effektive og fokuserede med en lavere omkostningsbase. Et gryende opsving kan hjælpe med at få os på ret køl, og nu har vi lagt fundamentet med denne aftale, hvilket jeg er utrolig glad for, siger Carsten Chabert, der har stået i spidsen for Junckers siden 2008.

Aktionærer mister indskud
Desværre medfører aftalen, at alle aktionærer i Junckers lider økonomiske tab. Hos Junckers Invest, der repræsenterer minoritetsaktionærerne, betegner tidligere tillidsmand, bestyrelsesmedlem og aktionær, Finn Gravenhorst, det som en meget beklagelig løsning for aktionærerne, men samtidig den bedste løsning for Junckers under de givne omstændigheder.

- Det er naturligvis ærgerligt, at vores indskud i virksomheden er tabt, men jeg anerkender, at det realistisk set ikke var muligt at få en løsning på plads på anden vis. For mig betyder det også langt mere, at 350 arbejdspladser nu er sikret. Det er afgørende for de enkelte medarbejdere, og for vores lokalområde som helhed, siger han.

Ansvarlig partner Nikolaj Vejlsgaard fra Axcel er ked af, at aktionærerne nu mister deres investering, men han understreger, at det har været en nødvendig beslutning af hensyn til at sikre virksomhedens levedygtighed.

- Vi har ejet Junckers i 10 år og meget er sket, men vi må også konstatere, at det fortsat vil være tidskrævende at få virksomheden helt på ret køl. På den baggrund har vi sammen med ledelsen besluttet, at den fremtidige rejse skal ske med en ny ejerkreds og med en løsning, som giver et solidt fundament fremadrettet. Den løsning har vi fundet ved dels at få ny kapital ind, og dels ved at sikre finansieringen gennem en 3-årig bankaftale, samt et nyt lån fra Axcel. Aftalen er den bedst tænkelige for selskabet, selvom vi naturligvis gerne ville have set, at Junckers var blevet en bedre investering for alle parter, siger Nikolaj Vejlsgaard.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11