23948sdkhjf

VVS-firma: Gennemsigtig prisstruktur har lange udsigter

VVS-grossisternes løfter om ændringer i den meget kritiserede prisstruktur skal følges af konkret handling, lyder det fra VVS-virksomhed.
Det skriver installator.dk.

Kritikken af en ugennemskuelig prisstruktur med rabatter på op mod 90 procent tog til efter, at TV-programmet Kontakt sidste år satte fokus på problematikken.

Siden har DS Håndværk & Industri og de største grossister arbejdet på at etablere et mere gennemskueligt system. Senest er Solar og Brødrene Dahl skredet til handling for at skabe større gennemskuelighed med henholdsvis et katalog med nettopriser og et pilotprojekt i Aalborg med lavere bruttopriser.

Belastning for mindre firmaer
De gode intentioner og små skridt i retning af priser der er til at forstå hilses velkommen i VVS-virksomheden Ryevad & Henriksen. Arne Ryevad, som driver firmaet, vil dog se mere gennemgribende ændringerne fra VVS-grossisternes side:

- Grossisterne har efterhånden hævet listepriserne så højt op, at de nogle gange er nødt til at give 90 procent i rabat for at komme ned på den reelle pris. Det betyder, at mindre virksomheder som min skal bruge ufatteligt mange resurser på at finde ud af, hvad den reelle indkøbspris for et produkt er. Derudover bruges meget tid på at forsøge at sikre at grossisternes prisfifleri ikke ryger igennem vores faktureringssystem til slutbrugeren. I den forbindelse er det tankevækkende, at en virksomhed som KlarPris kan opstå ved at opfinde et system til at finde den billigste pris blandt grossisterne. Det er forkasteligt, at grossisterne har skabt en prisstruktur, der giver den slags virksomheder en eksistensberettigelse, siger Arne Ryevad til installator.dk.

Original artikel: http://installator.dk/sejt-tr%C3%A6k-%C3...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.304