23948sdkhjf

Roskildes nye retsbygning indvies

Den 5. september er der officiel indvielse af af den nye, 6.300 kvadratmeter store retsbygning i Roskilde.
Retsbygningens arkitektur afspejler seriøsitet og autoritet, og bygningen er placeret som et repræsentativt fyrtårn og markant omdrejningspunkt i et af Roskildes nye udviklingsområder ved Sdr. Ringvej.

Bygningen tager på en ny måde hånd om de komplekse, logistiske sammenhænge en retsbygning skal håndtere. Retsbygningen er stedet, hvor borgere og deres pårørende møder retssystemet – og de skal mødes med en afbalanceret kombination af respekt og autoritet. Retsbygningen er også en arbejdsplads for mange faggrupper, hvis arbejdsliv stiller specifikke krav til indretning såvel som arkitektonisk udformning.

For at imødekomme disse egenskaber har JJW Arkitekter skabt en bygning, der fremstår nuanceret, autoritativ og overskuelig.

Projekt til 60 millioner
Retsbygningen, der koster 60 millioner kroner, er bygget op omkring et centralt torv, der som ringe i vandet består af en ydre, en indre og en lukket zone.

Inderst ligger de offentlige funktioner, (kaldet den ydre zone), med retssale omkring et torv. Omkring denne ydre zone ligger det der kaldes indre zone, (med adgang kun for personalet). Personalet kan her ubesværet bevæge sig vertikalt i bygningen fra stueetagen til tredje sal via trapper og elevatorer.

De primære konstruktioner består hovedsageligt af præfabrikerede betonelementer. Tagkonstruktionerne udføres som uorganiske huldæk med kileskåret isolering, hvilket giver en meget robust og vedligeholdelsesfri tagkonstruktionsløsning.

Driftsvenlige løsninger
Retten i Roskilde, som er Bygningsstyrelsens første OPS-projekt, er opført af et team, hvor Kirkebjerg har stået for de tekniske installationer, mens GVL Entreprise har stået for selve byggeriet i samarbejde med ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen, JJW Arkitekter og Thing & Wainø Landskabsarkitekter.

- Som økonomisk ansvarlig for opførelsen samt drift i 20 år, så er det for os også centralt, at der findes fornuftige, holdbare og driftsvenlige løsninger, udtaler Henrik Collin, projektchef hos GVL. Han tilføjer:

- Det gode samarbejde med JJW gennem hele projektforløbet har betydet, at disse aspekter ikke er blevet tilsidesat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094