23948sdkhjf

København tjekker sine entreprenører

Under temaet ”Fair Forhold i København” lancerer Københavns Kommune indsats mod social dumping. Bureau Veritas skal teste løn og arbejdsvilkår hos kommunens leverandører, herunder entreprenører og håndværkere..
Med op til 1400 årlige stikprøver skal det nye, eksterne indsatsteam, Bureau Veritas, tjekke, at Københavns Kommunes leverandører og entreprenører tilbyder deres medarbejdere ordentlige løn- og arbejdsforhold. Det skal ske for at sikre fair forhold for både leverandørerne og deres medarbejdere.

- Vi vil ikke acceptere, at håndværkere går for 40 kr. i timen på kommunens byggepladser. Og vi vil ikke acceptere, at vores gode leverandører med orden i forholdene, bliver underbudt af brodne kar, der underbetaler deres folk. Jeg er glad for, at det erfarne Bureau Veritas nu påtager sig opgaven med at tjekke, at der er fair forhold på kommunens arbejdssteder, siger overborgmester Frank Jensen.

Som den første kommune i Danmark sendte Københavns Kommune opgaven med at etablere et uafhængigt, eksternt indsatsteam i indsatsen mod social dumping i udbud i foråret 2014.

Seks personer i indsatsteam
Københavns Kommune har nu indgået kontrakt med inspektions- og certificeringsfirmaet Bureau Veritas Certification Denmark A/S, som primært er blevet valgt på grund af erfaring med uvildig gennemgang, interviews og vurdering af virksomheders CSR-indsats. Bureau Veritas har gennemført inspektioner hos leverandører til både danske og internationale koncerner og er nu i færd med at etablere et team på seks personer til at varetage opgaven som indsatsteam for Københavns Kommune.

I starten af oktober trækker det nye indsatsteam i arbejdstøjet og rykker blandt andet ud på uanmeldte besøg på de arbejdspladser, hvor kommunens leverandører udfører arbejde, fx i forbindelse med byggerier eller rengøringsarbejde på plejehjem. Her tjekker de bl.a. arbejds- og opholdstilladelser, ansættelseskontrakter, lønsedler og lønregnskaber.

Samtidig lanceres kampagnen Fair Forhold, som skal informere kommunens leverandører og deres medarbejdere om indsatsen. Kampagnen rulles ud på bl.a. københavnske byggepladser i de første uger af oktober. Der afholdes et informationsmøde for kommunens leverandører og potentielle leverandører i slutningen af september, og der etableres en hotline, som kan kontaktes, hvis der er mistanke om, at der foregår social dumping på steder, hvor der udføres arbejde for Københavns Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096