23948sdkhjf

Lean Construction skaber merværdi

To studerende fra DTU har Lean Construction DK’s studiepris for et kandidatprojekt, der stiller skarpt på metoderne i lean-styrede byggeprojekter.
Der er værdi at hente i danske byggeprojekter, hvis virksomhederne bliver bedre til at bruge Lean Construction i byggeprojekter.

Det er blandt konklusionerne i Ditte Høybye og Camilla Millings kandidatprojekt, som netop er blevet hædret med Lean Construction DK’s studiepris.

- Camilla og Ditte fra DTU har lavet et rigtig flot kandidatprojekt omkring merværdi i leanstyrede byggeprojekter. De undersøger, om, og på hvilket niveau, leanstyrede byggeprojekter skaber merværdi, og hvordan denne merværdi kan dokumenteres. Konklusionen viser klare tendenser til, at Lean Construction er værdiskabende for et byggeprojekt og understreger dermed relevansen af metoderne, lyder dommerpanelets udtalelse om studieprisens vinderprojekt.

De tog vindere, der efter endt uddannelse har fået ansættelse ved henholdsvis Rambøll og Lundbeck, modtog med prisen et legat til en europæisk konference inden for Lean Construction.

Et stærkt felt af projekter
Feltet i år var stærkt og bød på projekter, der spændte fra sammenhængen mellem Lean Construction og risikostyring til implementering af last planner system. Ditte Høybye og Camilla Milling vandt for at undersøge og dokumentere effekten af lean-processerne i byggeriet.

- Selvom det er svært at måle, hvor meget ekstra værdi, der skabes med Lean Construction, viser projektet tydelige tendenser til, at metoderne skaber merværdi. Det viser, at de i branchen, der bruger metoderne, har fat i den lange ende, og at vores arbejde for at udbrede metoderne er yderst relevant, udtaler formand for Lean Construction DK, Randi Muff Christensen.

Er du interesseret i at høre mere om projekterne kan Lean Construction - DK kontaktes på lcdk@leanconstruction.dk eller på tlf. 3347 6676.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078