23948sdkhjf

Tre forbund flytter i bofællesskab

Den endelige godkendelse er nu på plads. Så Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet samt Malerforbundet i Danmark flytter til samme adresse i København.
De respektive hovedbestyrelser har nu godkendt, at Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Malerforbundet i Danmark fra foråret 2015 flytter sammen i et bofællesskab i København. Efter, at ledelserne tidligere underskrev en foreløbig samarbejdsaftale, er de sidste formaliteter forud for bofællesskabet dermed på plads.

Der er tale om et fornuftsfællesskab, der også omfatter Byggefagenes Arbejdsløshedskasse og El-fagets arbejdsløshedskasse, og hvor parterne hver især bevarer deres selvstændighed i alle faglige og politiske henseender. De tre forbundsformænd Jørgen Juul Rasmussen, Max Meyer og Jørn Erik Nielsen siger i en fælles udtalelse:

– Vi har tre håndværkerforbund med stolte traditioner, og hver især har forbundene en stærk faglig identitet, som medlemmerne genkender sig selv i og ønsker bevaret. Samarbejdet i et bofællesskab tager udgangspunkt i det fælles ønske om at fortsætte som selvstændige forbund, der netop afspejler og tilgodeser medlemmernes identitet og særlige interesser.

Hensigten med at samle kontorerne på en fælles adresse er at opnå stordriftsfordele. Derved frigøres midler til et styrket fagligt arbejde. Desuden håber forbundene at kunne udnytte den synergieffekt, der opstår, når forbundenes politisk valgte og medarbejdere i højere grad hurtigt vil kunne udveksle viden og erfaringer.

Fakta:
Ifølge den seneste opgørelse fra LO havde de tre forbund i juli 2014 tilsammen flere end 48.000 medlemmer. De fordelte sig på cirka 28.200 i Dansk El-Forbund, 10.800 i Malerforbundet og 9.100 i Blik- og Rørarbejderforbundet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172