23948sdkhjf

KPC tager hul på 20.000 kvadratmeter

Byggeriet af Fælleden til 300 mio. kr. er netop indledt i Skanderborg. Det ambitiøse byggeri skal som minimum opnå DGNB Sølv.
Den 10. oktober klokken 12.30 tog borgmester Jørgen Gaarde (S) det første spadestik til Skanderborgs nye administrationscenter med politistation og dobbelthal.

Der er tale om et af de største byggeprojekter i kommunens historie, og efter flere års planlægning har man dermed omsider taget hul på det fysiske grave- og byggearbejde.

- Det er en milepæl i kommunens historie. Vi har forberedt byggeriet i fem år, og nu begynder de mange tanker og skitser endelig at tage fysisk form, siger Jørgen Gaarde.

Fælledbyggeriet skal danne rammen om kommunens samlede administration, ligesom Sydøstjyllands Politi etablerer en lokal politistation på Fælleden. Alt i alt bliver administrationscentret arbejdsplads for ca. 700 personer. Det ca. 20.000 m² store byggeri i seks etager omfatter også et idrætscenter med dobbelthal, der får plads til 3.000 tilskuere ved musikarrangementer og knap 2.000 ved sportsbegivenheder.

KPC Herning er totalentreprenør på byggeriet, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects med Bascon som rådgivende ingeniør. Byggeriet skal certificeres efter DGNB-standard til minimum en sølvmedalje og koster 300 mio. kr. at opføre.

Skanderborg Kommunes administrative funktioner er i dag spredt på seks adresser, men når Fælleden står klar til brug i oktober 2016, rykker alle medarbejdere ind under samme tag. Det sikrer en årlig driftsbesparelse på forventet 12 mio. kr.

- Pengene kommer ind, fordi der bygges energivenligt, der spares på vedligeholdelse, og fordi det bliver muligt at effektivisere administrationen. Desuden giver salget de fire tidligere gamle rådhuse også penge i kassen. Det gør samlet set det nye administrationscenter til en rigtig god forretning, siger kommunaldirektør Lisbeth Binderup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094