23948sdkhjf

Top 10: De største danske byggeprojekter i oktober

Byggeriet af Fælleden i Skanderborg var blandt de største igangsatte byggerier i Danmark i oktober 2014. Læs mere om projektet og se listen over de ti største projekter her.
Skanderborg Fælled - Nyt administrationscenter og dobbelthal
Projekttype: Nybyggeri og anlægsarbejde
Areal: 18.424 m²
Budget: 235 mio. kr.
Stadie: Byggeplads etableres
Byggeperiode: oktober 2014-oktober 2016
Adresse: Fælleden v/ Skanderborgvej og Anebjerggårdsvej
Skanderborg Kommune planlægger at opføre administration til kommunens ansatte, idræts- og kulturcenter samt politistation under navnet Skanderborg Fælled.

Projektet omfatter opførelse af et nyt administration- og idrætscenter på Skanderborg Fælled, som dels skal huse Skanderborg Kommunes administration med i alt ca. 650 medarbejdere, og dels en dobbelthal, som også kan anvendes til kulturelle formål. Det er herudover Skanderborg Kommunes forventning, at Skanderborg Lokalpoliti, som i dag har til huse i Skanderborg Kommunes tidligere rådhus, flytter til det nye administrations- og idrætscenter.

Det nye byggeri forventes at have et samlet areal på 18.424 kvm, fordelt med ca. 15.000 kvm på administrative funktioner og ca. 3.000 kvm på idræts- og kulturdelen. Det er hensigten, at andre funktioner og brugere på sigt skal kunne integreres i byggeriet.

Kuben Management og GPP Arkitekter varetager bygherrerådgivningen. Byggearbejdet er udbudt som et samlet udbud af design, projektering, opførelse/anlæg af et nyt administration- og idrætscenter på Skanderborg Fælled samt efterfølgende bygningsdrift og -vedligeholdelse (udvendig) af bygningerne og disses konstruktioner og primære installationer.

Det forventes, at ansvaret for vedligeholdelse (vedligeholdelsesperioden) vil løbe i 10 år fra byggeriets aflevering med mulighed for en forlængelse med yderligere fem år. Totalentreprisen udføres af KPC-Byg A/S med Schmidt Hammer Larsen Architects K/S og Bascon A/S som underrådgivere.

Deltagere:
Bygherre: Skanderborg Kommune
Bygherrerådgiver: Kuben Management A/S og GPP Arkitekter A/S
Skitseprojekt: Schmidt Hammer Larsen Architects K/S
Arkitekt: Schmidt Hammer Larsen Architects K/S
Ingeniør: Bascon A/S
Totalentreprenør: KPC-Byg A/S
Jord/kloak, beton: HM Entreprenør A/S
Storkøkken: KEN Storkøkken A/S
CTS, køleteknik, ventilation: DP-Ventilation A/S
Sprinkler: Hjernø A/S
VVS: VVS Søberg A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079