23948sdkhjf

Modulfirma bag flydende designer-sauna

Roskilde Vinterbadere får ekstra skønne omgivelser, når de skal have varmen efter dukkerten i havnen. Byggevirksomheden CP har nemlig konstrueret en udendørs sauna på en specialbygget tømmerflåde.
Mandag eftermiddag ankom en lastbil med en kæmpekran og hejste en helt ny sauna ned på en specialbygget tømmerflåde på havoverfladen i Roskilde. Så når vinterbaderne fremover springer i det kolde vand fra havnen i Roskilde kan de glæde sig ekstra meget til den efterfølgende tur i sauna.

- Vi er over 400 medlemmer i vinterbaderklubben, og selvom alle selvfølgelig ikke bader samtidig, så var vores gamle sauna blevet for lille, fortæller Peter Lendal, formand for Roskilde Vinterbadere.

Speciel sauna i lækkert design
Det er ikke en hvilken som helst sauna med plads til 25 gæster, den lokale vinterbaderforening har købt. Saunaen er udvendigt bygget i cedertræ med en asymmetrisk tagkonstruktion. Det indvendige er udført i asp, og saunaen leveres i to dele, der giver vinterbaderne 19 kvadratmeter med sauna, et rum til håndklæder og badekåber og et delvist udendørs bad.

Det er materiel-udlejningsvirksomheden CP fra Viby Sj., der har bygget saunaen efter vinterbadernes ønsker. CP bygger blandt andet moduler, pavilloner og containere til byggesektoren, og det er også Viby-virksomheden, der har bygget foreningens tidligere sauna.

- Den slags opgaver får man ikke hver dag, og vi er rigtig stolte af den sauna, vi nu har leveret, siger Joachim Ebbe fra CPs tegnestue.

Lige som vinterbadernes gamle sauna, flyder den nye på en form for tømmerflåde i havnebassinet, så der er direkte adgang til bølgerne fra dækket.

Panoramaudsigt over vandet
Efter Roskilde Vinterbaderes ønske er alle hjørner i saunaen blevet slebet runde, og overalt er der kælet for detaljerne i det eksklusive design. Desuden har CP sat store panoramavinduer i saunaen.

- Det bliver skønt at sidde i varmen og kigge ud over vandet. Jeg glæder mig til den første dukkert, siger Peter Lendal, der har været vinterbader siden år 2000.

Indtil vinterbadernes sæson slutter til april, vil saunaen ligge i Museumshavnen. Til foråret vil flåden med saunaen blive bugseret ud i havneselskabets havn. Prisen på den eksklusive sauna løber op omkring 400.000 kroner, og Roskilde Vinterbadere har fået tilskud til udgiften fra Roskilde Kommune.
Læs mere om: CP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141