23948sdkhjf

Vejen banet for stor havneudvidelse i Randers

Visionen om at binde byen til vandet er rykket nærmere i Randers, hvor byrådet netop har banet vejen for en havneudvidelse mod øst, så bynære havnearealer frigøres.
Visionen om at binde byen tættere sammen med vandet i Randers forudsætter, at erhvervsaktiviteter på Randers Havn bliver flyttet længere mod øst. Planerne er rykket er stort skridt nærmere realisering, idet plangrundlaget er på plads.

Beslutningen, som baner vejen for en udvidelse af Randers Havn mod øst, blev truffet på byrådets møde mandag den 17. november 2014. Det skete med Randers byråds endelige vedtagelse af tre lokalplaner og et kommuneplantillæg.

Læs også: Fem teams i spil til ambitiøst Randers-projekt

De tre lokalplaner har været i offentlig høring i otte uger, og forvaltningen har bearbejdet planerne i henhold til de 17 indkomne høringssvar. Således er f.eks. et spulefelt i Romalt Enge blevet indskrænket for at minimere påvirkningen af landskabet.

Læs også: Randers vil binde byen til vandet

Flytningen af havnen vil give plads til kommunens hidtil største byomdannelsesprojekt ”Byen til vandet”. Projektet skal binde Randers midtby sammen med Gudenåen og Randers Fjord og give nye bo-, oplevelses- og aktivitetsmuligheder.

Der er dog stadig et stykke vej inden Randers Havn reelt kan udvides. Blandt andet skal Trafikstyrelsen give endelig tilladelse til udvidelsen, ligesom Randers Havn skal søge dispensation fra forskellige lovgivninger, inden en udvidelse kan gennemføres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094