23948sdkhjf

Eurodan-huse går fra minus til plus

Omstillingsprocessen synes ovre for typehusproducenten, som både har øget salget og forbedret bundlinjen markant i første halvdel af 2014/15-regnskabsåret.
Foråret kommer tidligt for eurodan-huse, som kom ud af første halvår 2014/15 (maj-oktober) med et overskud på 5,7 mio. kr. Det er en solid forbedring i forhold til seneste årsregnskab, der – efter et såkaldt omstillingsår – lød på et minus på 6,7 mio. kr.

-Vi er meget tilfredse med plusresultatet, som er et klart og solidt tegn på, at vi har lagt perioden med omstilling bag os, og at vi følger den lagte strategi, siger adm. direktør Thomas Dahl.

Markedsandel på over 10 procent
Han kan se tilbage på et helt år med fremgang, idet den positive udvikling allerede startede for eurodan-huse i andet halvår af 2013/14-regnskabet. Her øgede typehusproducenten salget med 20 procent i forhold til det foregående år, men stigningen var dog ikke nok til at redde 2013/14-regnskabsåret som helhed.

Anderledes positivt ser det altså ud i første halvdel af 2014/15-regnskabsåret, hvor nettoomsætningen i øvrigt steg med 4 procent til 212 mio. kr.

- I halvåret har vi øget salget af nye huse og øget vores markedsandel til over 10 procent. Skal jeg tolke på det, hænger det nok sammen med, at kunderne oplever en tryghed og faglighed i deres dialog med eurodan-huse, når de skal vælge leverandør. Og at eurodan-huse og de andre to store enfamiliehuse-entreprenører tager markedsandele, mens de små lokale entreprenører taber, siger Thomas Dahl.

Brancheanalyse: Typehusproducenterne bløder med det faldende byggeri

Han fortsætter:

- Vi arbejder på at vokse, men har ikke ambition om at være størst på markedet. Vi vil derimod gerne være kendt for at levere drømmehuset og i god kvalitet, hvor vi bygger oven på vores kerneværdier med tryghed i huskøbet, ordentligt håndværk og gode design.

Salget af nye huse er fordoblet på Sjælland for eurodan-huse, som også oplever vækst i store, jyske byer som Aarhus, Aalborg og Esbjerg. eurodan-huse har store kunderådgivningscentre i Roskilde, Aabenraa, Aarhus og Aalborg og kontor i Horsens og Herning. eurodan-huse har desuden udstillingshuse i hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142