23948sdkhjf

Contiga Tinglev forbedrer resultatet markant

Siden Contiga overtog den konkursramte Tinglev Elementfabrik i 2011, er tiden brugt på at trimme virksomheden – og det bærer nu frugt.
- Vi har været hele vejen rundt i virksomheden efter konkursen, forklarer administrerende direktør hos Contiga Tinglev, Karsten Rewitz, om det arbejde, der er foregået i det tidligere Tinglev Elementfabrik, efter den norske koncern Contiga overtog styringen.

Læs brancheanalysen:
Betonelementer: Efterspørgsel dæmper priskrig


Nu er anstrengelserne begyndt at give pote, selvom markedet stadig har et lavt aktivitetsniveau.

- Resultatet i 2014 bliver markant forbedret. Det ser fornuftigt ud, men det betyder ikke, at vi er tilfredse, siger Karsten Rewitz og tilføjer:

- De seneste to regnskabsår har været katastrofale, for årsagerne til en konkurs forsvinder ikke med det samme, og vi har haft en række sager, primært fra 2011, som er blevet solgt alt for billigt.

Leder efter nye medarbejdere
Karsten Rewitz blev ansat i Contiga Tinglev for to et halvt år siden. Siden han satte sig for bordenden, er en stor del af arbejdet gået med at styrke virksomhedens organisation. Det er både på tilbudssiden, i risikostyringen og i udførelsesfasen.

- Vi har hævet kvaliteten. Den var ikke acceptabelt tidligere, og kvaliteten er nu blevet hævet til et fornuftigt niveau. Det er et af de budskaber, som vi har været rundt i branchen med, og det har givet en del ordrer til nye kunder, fortæller den administrerende direktør.

Betonelementproducenten i Tinglev arbejder med lean for at blive mere produktionseffektiv, og samtidig leder virksomheden efter nye medarbejdere. Både i administrationen og produktionen.

- Vi kigger på lean og er cirka 20 procent inde i processen. Vi kigger på alt fra den første kundekontakt til elementet er på byggepladsen, siger Karsten Rewitz.

Analyse: En branche i bedring


- Det går helt klart bedre. Vi havde en lidt dårlig start på indeværende regnskabsår, men efterfølgende har vi oparbejdet en fin ordrebeholdning i resten af regnskabsåret, siger den administrerende direktør hos Ambercon, Martin Bloch.

Læs den samlede brancheanalyse for betonelementproducenterne her.

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094