23948sdkhjf

Video: Drone på tur over byggeplads

Fotograf Lars Holm har været forbi byggepladsen for Regionshospitalet Viborgs kommende akutcenter. Resultatet blev en kort video, som giver både overblik og nærbilleder fra Viborgs største byggeplads.
Byggepladsen ved Regionshospitalet Viborg er normalt lukket land for alle uden sikkerhedsudstyr og relevant ærinde, men nu får alle mulighed for at kigge inden for på hospitalets store byggeplads. Fotograf Lars Holm fra Viborg nåede nemlig forbi byggepladsen, kort inden jordoprensningen sluttede, og byggepladsen gik i vinterhi.

Med sig havde fotografen sin nyanskaffede drone – og Trafikstyrelsens tilladelse til at flyve over bymæssig bebyggelse. Resultatet af hans besøg blev en kort film, som både giver overblik over byggepladsen og lader seerne komme helt tæt på de store maskiner.

I forbindelse med jordoprensningen har maskinerne gravet godt 100.000 tons jord væk fra grunden. En stor del af jorden var forurenet efter et tidligere gasværk og er nu kørt til godkendte modtagere. Dermed kan byggeriet af fremtidens akuthospital i Viborg nu ske på ren jord.

I 2017 skal 24.000 kvadratmeter tilbygning med blandt andet nyt akutcenter stå klar på grunden, mens ombygningen af store dele af det eksisterende hospital ventes at strække sig yderligere et par år derefter. I alt bygger Regionshospitalet Viborg til og om for 1,15 milliarder kroner, og hospitalet vil i 2019 være udvidet til omkring 120.000 kvadratmeter. Byggeriet er finansieret af regeringens kvalitetsfond og Region Midtjylland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063