23948sdkhjf

Planer om 29 nye boliger ved Vesterbro i Aalborg

Hjørnegrunden i Kirkegårdsgade ved Vesterbro i Aalborg er udset til at skulle rumme en ny boligbebyggelse på op til 6,5 etage.
Udover erhverv i gadeplan vil nybyggeriet rumme 29 boliger.

Først i det nye år skal by- og landskabsudvalget behandle den såkaldte startredegørelse, som er det indledende skridt til en ny lokalplan og kommuneplantillæg for området. Sidstnævnte planer er nødvendige, fordi det ønskede byggeprojekt overskrider den tilladte byggeprocent i den nuværende lokalplan for arealet, der i dag rummer to lave erhvervsejendomme.

Med i samme skala som ud mod Hasserisgade og Vesterbro vil den samlede bebyggelse fremstå som en sluttet karré.

Bag byggeplanerne står firmaet Dahl-Jensen Ejendomme A/S med adresse i Hasseris, og som udgangspunkt for den kommende politiske behandling, herunder offentlighedsfaserne, har Årstiderne Arkitekter lavet en skitse for en eventuel fremtidig bebyggelse.

Stor parkeringsplads
Byggeriet vil få et samlet areal på 3300 kvadratmeter, og der ønskes anlagt en 1300 kvadratmeter stor parkeringskælder for områdets beboere. Et erhvervsareal i stueetagen skal rumme udstilling for Aalborg stenhuggeri, der holder til på grunden i dag. I tilfælde af, at stenhuggeriet lukker sin udstilling, vil byggeriet være forberedt, så der kan indrettes to-tre lejligheder i stedet.

Ifølge stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen er bygeplanerne i overensstemmelse med den kommunale strategi om byfortætning, og han betegner på den baggrund idéen om et byggeri det sted for spændende.

- Men nu er der, som også startredegørelsen peger på nogle trafikale forhold, der skal undersøges nærmere, siger stadsarkitekten, der med henvisning til antallet af boliger dog mener, at det øgede trafikpres er et forhold, der bør kunne løses.

Hvad trafikken angår, skal der også tages højde for en eksisterende adgangsvej tværs over grunden til en eksisterende parkeringskælder under Vesterbro.

- Og så skal vi selvfølgelig holde øje med arkitekturen, siger han og påpeger samtidig, at da det er arealet mod kirkegården, der skal bygges på, er det ikke arkitekturen ud mod Vesterbro, der skal passes på.

- Sådan som vi gør på andre dele af Vesterbro, som har en meget karakteristisk arkitektur. Så der vil måske være lidt mere frit slag på det her bagvedliggende areal, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095