23948sdkhjf

Tre millioner ekstra til cykelstierne i Furresø

Cyklisterne i Furesø Kommune får en ekstra julegave på 3 millioner kroner som tilskud fra Vejdirektoratets Cykelpulje.
1,7 millioner kroner skal bruges på Farum Hovedgade og 1,3 millioner kroner skal bruges på Lillevangsvej. Det skriver Furresø Kommune på sin hjemmeside.

Cykelstier og fortove på dele af Farum Hovedgade er nedslidte og ligger i varierende bredde. Det vil kommunen gøre noget ved. Næste år skal der sammen med borgere og handlende udvikles en etapeplan for renovering af trafikforhold og byrum i Farum Hovedgade. Herefter skal hovedgaden have ny cykelsti, cykelparkering, god skiltning og cyklistvenligt inventar. Samtidig skal der etableres cykelsti på det manglende stykke af Lillevangsvej.

- Vi glæder os til sammen med borgere og handlende at komme i gang med at forbedre trafikforholdene på hovedgaden, siger borgmester Ole Bondo Christensen på Furresø Kommunes hjemmeside.

De tre millioner kroner skal bidrage til at det bliver mere trygt og lettere at komme frem både for cyklister og gående.

Følgegruppe skaber bedre byrum
Der vil i det nye år blive nedsat en følgegruppe med repræsentanter for grundejere, erhvervslivet, beboere og andre interessenter til at følge arbejdet med at gøre Farum Hovedgade til et smukkere og bedre fungerende byrum.

- Med tilskuddet fra Cykelpuljen har vi mulighed for at gøre noget ekstra for cyklister, så endnu flere vælger cyklen som transportmiddel, siger borgmesteren på hjemmesiden.

Tilskuddet fra Vejdirektoratet udgør 40 procent af de samlede omkostninger til cykelforbedringerne på Farum Hovedgade og Lillevangsvej, fra Williams Plads til krydset ved Ganløsevej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109