23948sdkhjf

Grønt lys til 16.300 kvadratmeter

Middelfart investerer: Byggeri af boliger, butikker og rådhus bliver nu en realitet.
Middelfart byråd har godkendt den lokalplan, der baner vej for en investering i byudvikling af Middelfart Midtby med 6.000 kvadratmeter boliger, 3.000 kvadratmeter butikker og 7.300 kvadratmeter rådhus.

Den historiske byrådsbeslutning er et farvel til det nuværende Middelfart Rådhus og jobcenteret og et goddag til et nyt bycenter med boliger, butikker og ny samlet administration om to og et halvt år.

Det er entreprenørfirmaet 5e-Byg, der skal stå for byggeriet med Henning Larsen Architects, Rambøll og Liw Planning som rådgivere. Ambitionen er som minimum at opnå sølv efter DGNB-standarden.

- Byggeriet er på alle måder en investering i vores by. Derfor glæder det mig, at lokale investorer og byrådet i fællesskab er blevet enige om et projekt, som tilgodeser både store butikslejemål, som tiltrækker de kædebutikker, vi mangler, samt attraktive boliger og en samlet tidssvarende administration. De gamle rådhuse er alt for dyre at renovere, og vi bruger alt for meget tid og for mange penge på at køre rundt mellem dem. Det hænger ikke sammen, hvis vi i fremtiden skal levere en ordentlig service til borgerne, siger borgmester Steen Dahlstrøm.

Bag projektet står en række lokale investorer med en fælles vilje til at udvikle Middelfart.

- Vi ser hele det samlede byggeri som en vigtig investering i den fortsatte udvikling af Middelfart, siger Torben Østergaard-Nielsen, bestyrelsesformand i Middelfart Bycenter A/S, der står bag de 42 boliger i projektet.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125