23948sdkhjf

Stigende interesse for Svanemærket byggeri

Tre aktive licenshavere kan blive til flere, vurderer Miljømærkning Danmark.
Torsdag indviede NCC 38 Svanemærkede boliger på Christianshavn og offentliggjorde ved samme lejlighed, at planen er at opføre yderligere 230 svanemærkede rækkehuse og lejligheder i København over de næste par år.

Tre byggefirmaer i Danmark har licens til at opføre Svanemærket byggeri. Udover NCC er det typehusfirmaerne Lind og Risør samt Eurodan-huse, men der er stigende interesse fra flere aktører i branchen, fortæller Heidi Belinda Bugge, nordisk produktansvarlig hos Miljømærkning Danmark, til Dagbladet Licitationen.

- Vi får løbende henvendelser fra både store og små byggevirksomheder, der vil vide mere om svanemærket. Det er selvfølgelig svært at spå om, hvor mange af dem, der i sidste ende beslutter sig for at sende en ansøgning, men vores håb er selvfølgelig, at mange af dem gør det, siger hun.

Siden 2005 har det været muligt at søge om Svanemærkning af parcelhuse, dobbelthuse og rækkehuse. I 2008 blev ordningen udvidet til at omfatte lejligheder og børneinstitutioner, og snart kommer skolerne også med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109