23948sdkhjf

Royal udveksling: Studerende skal arbejde med Nordhavnsprojekt

Fem australske studerende er i København som del af udvekslingsprogrammet MADE by the Opera House
Udvekslingsprojektet blev lanceret af Kronprinsparret i forbindelse med Sydney Operahusets 40 års jubilæum i 2013. I de kommende seks uger skal de MADE-studerende igennem et intensivt program med fokus på tværfaglighed, Utzon og dansk kultur.

Cobe Architects er vært for det danske program i år.

Projektet MADE, der står for Multidisciplinary Australian Danish Exchange, er bygget op omkring et tværfagligt projekt, understøttende forelæsninger, studieture, workshops, mentorsessions m.v. Årets program er udviklet af Cobe Architects i samarbejde med virksomhederne Steensen Varming og Arup, der alle agerer mentorer under forløbet.

De MADE-studerendes projekt tager udgangspunkt i en transformation af et af de gamle pakhuse, Pakhus 54, på Sundmolen i Nordhavnen i København.

Få viden om europæisk byplanlægning
Over de kommende år vil Nordhavnen skifte afgørende karakter fra at være et havneområde til at blive en ny, bæredygtig bydel i København med cirka 40.000 indbyggere. Cobe vandt konkurrencen om omdannelsen af Nordhavnen i 2008 og har siden da fungeret som rådgiver for udviklingen af den nye bydel.

- Med projektet ønsker vi at dele vores viden om Nordhavnen som et eksempel på nutidig, europæisk og bæredygtig byplanlægning samtidig med, at de MADE-studerende lærer fra den tværfaglige og dialogbaserede samarbejdsform, som vi praktiserer hos Cobe, siger Dan Stubbergaard, indehaver og kreativ direktør hos Cobe Architecs.

Deltagerne i udvekslingsprogrammet er arkitekt-, ingeniør- og designstuderende. Programmet løber over 10 år og afsluttes ved Sydney Operaens 50 års fejring. Hvert år udveksles 10 studerende; 5 danske og 5 australske. I 2023 vil 100 studerende have været igennem forløbet og indgå i et MADE-alumnenetværk.

Fem danskere til Australien
MADE er et samarbejde mellem Sydney Opera House Trust, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), Bikubenfonden, Dreyers Fond, Det Obelske Familiefond, Steensen Varming, Arup, og The NSW Architects Registration Board.

Samtidig med de australske studerendes ankomst til Danmark igangsættes processen med at finde de fem danske studerende, der til sommer skal til Australien for at samarbejde om et tværfagligt projekt for Sydney Opera House.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11