23948sdkhjf

Raunstrup digitaliserer det manuelle arbejde

Der er grænser for, hvad man kan klare med blyant og lommebog, så nu går Raunstrup digitalt.
Antallet af små serviceordrer stiger hastigt hos Raunstrup, og det skærper kravene til planlægning og styring af opgaverne i en branche, som er vant til både at arbejde og planlægge manuelt.

Et nyt digitalt system til styring af opgaverne fra ordre til fakturering bliver derfor nu en fast del af arbejdsdagen hos Raunstrup. Og det gælder for alle medarbejdere – fra svende til bogholdere.

- Når antallet af små serviceordrer stiger så hurtigt, som det gør hos os lige nu, har vi behov for en effektiv styring af opgaverne. Faktisk håndterer vi ca. 10.000 ordrer om året. Det tal er støt stigende. Der er grænser for, hvad man kan klare manuelt, når man skal sikre både produktivitet og kvalitet, forklarer administrerende direktør Søren Kristensen.

Den selvstyrende håndværker
Det nye system er allerede taget i brug hos Raunstrup og vil være fuldt implementeret i løbet af de kommende tre måneder. Ifølge Søren Kristensen gør digitaliseringen den enkelte medarbejder i stand til at køre sin egen 'forretning i forretningen' ude fra servicebilen. Gevinsten er højere effektivitet og produktivitet – til glæde for kunder og til gavn for medarbejderen.

- Kunderne efterspørger leverandører, der kan agere professionelt hele vejen igennem sagen og levere et resultat af høj kvalitet. De krav gælder både os som virksomhed og de enkelte håndværkere, som jo har den direkte kontakt til kunderne. Og det er i høj grad et spørgsmål om stram og gennemskuelig styring af opgaverne, forklarer Raunstrup-direktøren.

Den selvstyrende håndværker kan håndtere en ordre fra kundehenvendelse til færdigmelding og fakturering. Han eller hun får lommebog, kamera, timeseddel, ordreseddel og mulighed for at kommunikere med byggelederen eller kunden i én samlet løsning via smartphone eller tablet.

- Ledelsen får bedre overblik, den enkelte håndværker får mere ejerskab til hver opgave, og kunden får en mere effektiv service. Alle vinder med den nye digitale styring, siger Martin Kamp Lærke, der er business supporter hos Raunstrup og ansvarlig for udvikling og implementering af løsningen hos Raunstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109