23948sdkhjf

Fem bud på campus for Dansk Talentakademi

Fem arkitektteams skal komme med bud på, hvordan Dansk Talentakademis nye campus i Holstebro skal se ud.
Det nye campus skal fungere som et kreativt center – som kollegium for de studerende, som fælles samlingssted for faglige og sociale aktiviteter og som administration for Dansk Talentakademi.

- En spændende opgave, der vil komme til at præge bybilledet og talentudviklingen i fremtiden.

Sådan siger Dansk Talentakademis bestyrelsesformand, Lars Hansson, om udvælgelsesarbejdet, der starter med henblik på at finde de arkitekter, som skal formgive akademiets nye campus.

Fem arkitekt- og rådgiverteams er udvalgt blandt 22 til at komme med konkurrerende bud på, hvordan akademiets nye campus i Holstebro skal se ud. Forslagene bliver bedømt af en dommerkomite bestående af to fagdommere samt repræsentanter fra Dansk Talentakademis bestyrelse, Realdania, Færchfonden og Holstebro Kommune.

Dommerkomiteen afslutter udvælgelsesarbejdet i løbet af sommeren 2015 og præsenterer den endelige vinder af arkitektkonkurrencen i august.

Et centrum i centrum
Campus kommer til at ligge centralt i Holstebro på Helgolandsgade, hvor De Kommunale Værker tidligere har haft til huse. Det skal rumme studieboliger til ca. 40 elever og være det naturlige centrum for talentudviklingen, som akademiet arbejder med på dets fem forskellige linjer.

Byggeriet er gjort muligt via donationer fra Realdania og Færchfonden på i alt 40 millioner kr.

- Vi glæder os til at se konkrete bud på, hvordan der kan skabes en synergi mellem byen og de mange unge kreative mennesker på stedet. Projektet vil styrke talentakademiet og Holstebro som uddannelsesby, og samtidig håber vi på, at det bidrager til et mere aktivt byliv i området, siger projektchef Lars Autrup fra Realdania.

Rasmus Færch fra Færchfonden er enig og forklarer:

- De nye rammer på Helgolandsgade bliver en hjørnesten i talentudviklingen i byen, regionen og hele Danmark. På den måde er jeg sikker på, at akademiets nye campus vil bidrage til at sætte Holstebro på det kulturelle landkort.

Ifølge planen starter byggeriet af campus i løbet af foråret 2016 og skal stå færdigt i sommeren 2017.

De prækvalificerede er:

Art Architects med underrådgiverne Viborg Ingeniørerne og A2 Arkitekterne

Arkitektfirmaet C.F Møller og underrådgiver Cowi

Cubo Arkitekterne med underrådgiver Midtconsult

Dorte Mandrup Arkitekter med underrådgiverne Niras Holstebro, Søren Andersen Arkitekter og Landskabsarkitekt Kristine Jensen

KPF Arkitekter Viborg med underrådgiverne Formsprog, Via University College og Rambøll Danmark Herning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11