23948sdkhjf

Cubo tegner Danmarks nye talentakademi

Dansk Talentakademi opfører nyt campus i Holstebro.
En enig dommerkomite har udvalgt Cubo og Midtconsult som vinder af arkitektkonkurrencen om Dansk Talentakademis nye campus i Holstebro.

Vinderprojektet er formet som en kube med nederste del let forskudt, nærmest som hvis man drejede den ene side af en rubiksterning. Derved bliver den umiddelbart lukkede, kubiske form åbnet mod de omgivende bygninger og byrum, en åbning der også understreges af stueetagens glasfacade.

Indvendigt forskyder rum og etager sig i forhold til hinanden, hvilket er med til at understrege samspillet mellem husets mange aktiviteter. Og der var enighed blandt projektkonkurrencens dommere, at vinderprojektet på smuk og velfungerende vis evner at sammenflette husets mange forskellige funktioner – blandt andet multisal, værksteder, opholdsrum og kollegieboliger – til et samlet levende og ungdommeligt miljø.

- Cubo Arkitekter løser på fornem vis den arkitektoniske udfordring, som campusbyggeriet stiller. Den nye campus får på den ene side den åbenhed, som gør det til et dynamisk, levende samlingssted, og på den anden side er det også et bosted med kollegier, hvor der skal være plads til ro og privatliv. Og ikke mindst er det en vigtig pointe, at campusbygningen åbner sig i retning af byen og derved bliver en naturlig del af bylivet, siger projektchef Lars Autrup fra Realdania, der sammen med Færchfonden støtter byggeriet med i alt 40 millioner kroner.

Byggestart om et halvt år
Dansk Talentakademi er det førende center for udvikling af kulturelle talenter i Danmark. Eleverne er typisk mellem 15 og 25 år og fordeler sig på fem linjer. En forfatterlinje, en linje for Musical & Teater, en for Kunst & Design, en musiklinje og en linje for dans.

Når campus står færdigt i 2017 kan de 150 elever indtage 1820 nyopførte kvadratmeter, der fordeler sig på kollegieboliger, fællesområde og -faciliteter.

Der skal nu udarbejdes udbudsmateriale på byggeriet. Udbudsprocessen forventes afsluttet omkring juletid. Første spadestik er planlagt til starten af februar 2016, og campus forventes at stå færdigt i sommeren 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047