23948sdkhjf

Solidt halvår hos Raunstrup

Byggevirksomheden har lagt de tabsgivende sager fra det utilfredsstillende 2013/2014-regnskab bag sig.
- Ved årsskiftet så vores halvårsregnskab væsentligt bedre ud end de foregående fem år, fortæller Søren Kristensen, administrerende direktør i Raunstrup A/S, til Building Supply.

Både entreprise-, tømrer- og bygningsserviceafdelingen viser sorte tal i det første halvår af 2014/2015, og der er en klar positiv linje i hele virksomheden, fortæller Søren Kristensen.

Hos virksomheden var tallene over budget ved nytår, og det betyder, at virksomheden har bevæget sig væk fra det utilfredsstillende regnskab for 2013/2014.

Lagt tabsgivende sager bag sig
Den administrerende direktør fortæller videre, at virksomhedens seneste årsregnskab var præget af, at man var røget ind i et par større byggesager, der var kalkuleret forkert. Derudover var en større sag blevet udskudt til indeværende år.

- Vi har fået lagt de tabsgivende sager bag os og har lært af dem. Vi er i særdeleshed blevet bedre til at gå efter sager, som matcher vores kompetencer og ressourcer, siger den administrerende direktør.

Regnskabet for 2013-2014 bærer tydeligt præg af disse tabsgivende sager. 2,7 millioner kroner var resultatet før skat i 2013/2014, hvilket var en nedgang på fire millioner. Regnskabsbøgerne blev lukket den 30. juni.

Øgede investeringer
Virksomheden med hovedsæde i Aarhus og afdelinger spredt over fem jyske byer og en afdeling på Fyn har foretaget en række store investeringer i organisationen de senere år, hvilket også påvirkede regnskabet for 2013/2014.

Investeringerne er blandt andet sket i en markant forøgelse af digitaliseringen i virksomheden, ligesom der er etableret et servicecenter, som servicerer de faste kunder i bygningsserviceafdelingen.

- Vi har mindre opgaver i en række rammeaftaler, og det bliver samlet til en stor volumen, hvor vi kommer op på 10.000 opgaver om året, siger Søren Kristensen.

Vækst i opgaver
Rammeaftaleopgaver sker for forsikringsselskaber, kommuner, det offentlige og private virksomheder, og opgaverne er stor del af Raunstrups aktiviteter. Direktøren fortæller, at der er stor vækst i denne del af forretningen.

De cirka 200 medarbejdere i Raunstrup har masser af lave det næste års tid.

- Vi har en ordrebeholdning på 423 millioner kroner, og halvdelen af disse ordrer skal produceres i indeværende regnskabsår, der slutter den 30. juni, siger Søren Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125