23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Norddjurs lytter til erhvervslivet

Dansk Byggeri glæder sig over, at Norddjurs Kommune fremover først stiller krav om en bankgaranti ved opgaver til 500.000 kroner.
Det vil gøre det nemmere for mindre virksomheder at byde på opgaverne. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Erhvervsvenligheden i Norddjurs har taget et skridt i den rigtige retning, mener Dansk Byggeris lokalforening på Djursland. Kommunalbestyrelsen har nemlig besluttet først at stille krav om de såkaldte arbejdsgarantier ved opgaver til en halv million kroner og opefter. Tidligere skulle alle virksomheder, der ville arbejde for kommunen, en tur i banken for at få en bankgaranti på 15 procent af opgavens pris allerede ved opgaver til 50.000 kroner, før de kunne trække i arbejdstøjet og gå i gang. Det fik Dansk Byggeris lokalforening til at tage kontakt til kommunen.

- Det glæder mig, at de lokale politikere i Norddjurs har lyttet til Dansk Byggeri og gjort noget ved sagen. Det her kommer til at betyde, at mange flere mindre virksomheder lige pludselig også får mulighed for at byde på opgaver for kommunen. Krisen har gjort det svært for særligt små virksomheder at stille med en bankgaranti, siger formand for Dansk Byggeris lokalforening på Djursland, Thorkil Brouer, og uddyber:

- Hvis en virksomhed skal stille en bankgaranti hver gang den udfører en opgave til 50.000 kroner, så bliver det for det første dyrt, for det koster hver gang, den skal i banken, og så alt det papirarbejde, der følger med. Det hele ender med at gå op i administrativt bøvl og gebyrer, og det er hverken kommunen eller virksomhederne jo interesseret i. Derfor er det her et meget positivt træk fra kommunens side.

Dansk Byggeris lokalforening har derudover lagt mærke til, at borgmesterens partifælle i Odense netop har forhøjet beløbsgrænsen for, hvornår der skal stilles en arbejdsgaranti til en million kroner.

- Mit håb er, at vi kan få den samme beløbsgrænse på Djursland. Jeg håber derfor, at borgmesteren vil tage kontakt til sin partifælle i Odense og se på, hvordan Norddjurs kan gøre det samme, siger Thorkil Brouer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111