23948sdkhjf

Pilotprojekt skaffer job til elektrikere

Pilotprojekt får ledige medlemmer af Dansk El-Forbund i arbejde eller uddannelse, mens jobnetværk giver indblik og optimisme.
Allerede to måneder inde i et seks måneders forløb er der imponerende resultater i Dansk El-Forbunds (DEF) pilotprojekt ’Job til ledige elektrikere’ i forbundets afdeling Storstrøm. Mange er hjulpet videre fra arbejdsløsheden, skriver fagbladet Elektrikeren.

Deltagerne gennemgår et tredages IKV-forløb (Individuel Kompetence Vurdering) og får tilbud om deltagelse i et jobnetværk. Her kan man udnytte DEF’s kendskab til branchens virksomheder og få råd og vejledning til sin jobsøgning.

I alt 36 medlemmer har deltaget i pilotprojektet hos DEF Storstrøm, og arbejdet med at opkvalificere ledige elektrikere og bringe dem tættere på arbejdsmarkedet tegner til at bære frugt: Hver tredje deltager er kommet i arbejde efter to måneder, mens de fleste andre er gået i gang med kurser og efteruddannelse.

- Det er en rigtig flot status så kort inde i forløbet. Vi kan roligt konkludere, at vi er på rette kurs, konstaterer DEF’s projektleder Inge Juhl, som er tovholder på projektet.
Pilotprojektet ’Job til ledige elektrikere’, der også har kørt i DEF’s afdeling København, skal – ud over at hjælpe medlemmerne i arbejde – bruges til at samle viden og erfaringer, så det på sigt kan udbredes til hele landet.

For elektriker Jesper Ole Rømer har deltagelsen i projektet i København resulteret i et job kort før, han stod til at miste retten til dagpenge:
– Det var en kæmpe sten, der faldt fra hjertet, da BaneDanmark ringede og fortalte, at jeg havde fået jobbet. Og så har jeg oven i købet fået mit drømmejob, for jeg har altid været meget interesseret i at arbejde ’på banen’, siger elektrikeren.

Pilotprojektet er en del af det større Projekt Velkvalificeret Arbejdskraft, hvor DEF og arbejdsgiverorganisationen Tekniq ønsker at sikre velkvalificeret arbejdskraft til og styrke elbranchen i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109