23948sdkhjf

Nedlægning af grundsten på Panorama-projektet

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard nedlægger grundstenen til byggeriet af Ceres Panorama torsdag.
Det 20-etagers store Ceres Panorama begynder nu at skyde i højden. Grundstenen bliver lagt i dag, torsdag den 28. januar. Ceres Panorama bliver Ceres Byens højeste bygning og kommer til at rumme 130 nye højkvalitets lejligheder og 6.000 kvadratmeter til erhverv. Det skriver Schmidt Hammer Lassen i en pressemeddelelse.

Med sine 20 etager giver Ceres Panorama frit udsyn over Aarhus by, og bygningen bliver det naturlige midtpunkt i det gamle smukke bryggeriområde mellem Botanisk Have og Den Gamle By på den ene side, og Brabrandstien og Aarhus Å på den anden. Forbindelsen til de grønne områder afspejles i lejlighederne, som alle har adgang til store udearealer i form af altaner, terrasser eller taghaver alt efter deres placering.

Ceres Panorama er beliggende på Ceres Allé og består af et højhus, som er sammenstillet af fire boligtårne i forskellig højde omkring en trappe- og elevatorkerne. Højhuset omgives af en kontorbase i tre etager.

Facaderne er designet i mørke og lyse materialer, som understreger karakteren af de fire boligtårne. Facadematerialet er et poleret betonelement i hvid marmor eller sort granit. Basen fremstår som mørke vandrette bånd med sammenhæng til højhusets mørke kerne, og adskiller sig derved fra de lyse boligtårne.

Opførelsen af Ceres Panorama er det andet boligprojekt, som schmidt hammer lassen architects har udviklet i Ceres Byen. Også Ceres Park bliver et markant byggeri med boliger til både studerende, småbørnsfamilier og seniorer. I det øvrige Aarhus udvikles nye studieboliger i Katrinebjerg projektet, og i Aalborg er byggeriet af Musikhuskvarteret godt i gang og rummer højkvalitets boliger i første række til fjorden.

Også i hovedstaden er der gang i boligudviklingen med det prestigefyldte Strandpromenaden-projekt. Alt i alt bliver det til over 90.000 kvadratmeter nye kvalitetsboliger fordelt over hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077