23948sdkhjf

Rohde Nielsen pumper strandsand for 670 millioner (#10)

Virksomheden har landet sin største enkeltordre på kystsikring og oprensning af den jyske vestkyst.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2014. Vi starter i dag med nummer ti på listen.

Kystsikrings- og oprensningsarbejder - Den Jyske Vestkyst

Projekttype: Anlægsarbejde
Budget: 676,1 mio. kr.
Stadie: Arbejdet pågår
Byggeperiode: Juni 2014-juni 2019 (option til juni 2020)
Adresse: Den Jyske Vestkyst
I øjeblikket er Rohde Nielsens fartøjer i fuld gang med oprensningen af sejlrender ved havne på den jyske vestkyst. Arbejdet er en del af en femårig kontrakt på i alt 676 millioner kroner, hvor Rohde Nielsen står for kystsikring og oprensningsarbejde på en stor del af kysten.

- Kontrakten er en af de største, vi nogensinde har fået. De tidligere kontrakter med Kystdirektoratet har været på et-tre år, fortæller Ole Yding, senior advisor hos Rohde Nielsen A/S.

Det er Kystdirektoratet, som har ansvaret for kystsikringsarbejde ved den jyske vestkyst mellem Agger og Nymindegab, oprensning ved havnene i Esbjerg og Hanstholm, i de gravede render i Limfjorden og sejlrenden i Nyt Løb. Og det er disse opgaver, som Rohde Nielsen har fået kontrakt på.

Mulighed for forlængelse
I vinterperioden foretager virksomhedens fartøjer oprensning, mens kystsikringen sker i sommerperioden, der er fra april til september. I perioder kan der være op til fire skibe på opgaven ad gangen.

Kontrakten blev indgået i maj 2014, og der er i aftalen mulighed for, at kontrakten kan forlænges et enkelt år, så den først udløber i 2020. Kontraktsummen på 676 millioner kroner omfatter alle seks års arbejde.

Vinterstormene ændrer opgaver
Strandfodring udføres ved at pumpe og distribuere sand jævnt ud over stranden på en given strækning, mens der ved strandnær fordring dumpes sand nær kysten.

Arbejdet omfatter såvel kystfodring ved den jyske vestkyst som vedligeholdelsesoprensning i havnebassiner, indsejlingssektorer og sejlrender primært langs vestkysten af Jylland og i Limfjorden.

Vinterstormene har spist en stor del af kysten visse steder på Vestkysten.

- Vi har fået en advisering om, at der vil ske ændringer, men Kystdirektoratet har på nuværende tidspunkt endnu ikke opgjort skaderne, siger Ole Yding.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14